Damla öldürüldü muhtar 2, yeğeni 5 yıl ceza aldı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Eylül 2011 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da düğünde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın ölümüne neden oldukları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 47 yaşındaki muhtar Şakir Kılıç 2 yıl 1 ay, 19 yaşındaki yeğeni tutuklu Harun Kılıç ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'da oturan Aytül ile Arif Karadağ çifti, geçen yıl Temmuz ayında ilköğretim okulu öğrencisi kızları Damla Karadağ'ı da alıp Tekkeköy İlçesi Aşağı Çinik Mahallesi'nde oturan yakınlarını ziyarete geldi. Bir yakınlarının düğününe giden Karadağ ailesinin kızları Damla Karadağ, oynayanları seyrederken, birden kanlar içinde yere düştü. Hastaneye kaldırılan küçük kızın kafasına kurşun isabet ettiği ortaya çıktı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Damla Karadağ kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölümüne neden olan kurşunun oğlunu evlendiren Gökçe Köyü Muhtarı Şakir Kılıç'ın tabancasından çıktığı saptandı. Gözaltına alınan muhtar Şakir Kılıç, düğünde tabancasını düşürdüğünü ve silahı alan yeğeni Harun Kılıç'ın havaya ateş ettiğini söyledi. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan amca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, yeğeni Harun Kılıç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne haklarında 28'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan her iki sanık bugün son kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan muhtar Şakir Kılıç, daha önceki ifadelerini tekrar edip beraatini istedi. Tutuklu yargılanan yeğeni Harun Kılıç ise, "19 yaşındayım. Kimsenin işlediği suçu üstlenmedim. Ben yaptım. Cezam neyse çekmeye hazırım. Pişmanım ve çok üzgünüm" dedi. Küçük kızın 39n yaşındaki annesi Aytül Karadağ ise, "Bir insan eline silah alırsa sonucuna da katlanmalıdır" diye konuşurken 42 yaşındaki baba Arif Karadağ, "Bizim sanıklarla hiç bir sorunumuz yok. Amacımız başka ailelerin çocuklarının da Damla gibi ölmesini engellemek. Yani suçla mücadele etmek" diyerek her iki sanıktan şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanık Harun Kılıç'a bilinçli taksir ile bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 5 yıl hapis cezası verirken, muhtar Şakir Kılıç'ı da düğünde havaya ateş edip genel güvenliği tehlikeye sokmak suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkameye heyeti kararın ardından muhtarı tutukladı. Şakir Kılıç cezaevine gönderilirken anne Aytül Karadağ, adliye çıkışında yaptığı açıklamada verilen cezaların çok az olduğunu ve AİHM' e gideceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber