İTÜ rekorunun belgesini gümrükten aldırdı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Eylül 2011 11:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İTÜ ABET tarafından 23 mühendis programı tam akredite oldu. İTÜ, 23 bölümünün kabul edilmesiyle, mühendislik üniversiteleri arasında dünyanın önde gelen üniversitelerini geride bırakarak, dünya rekoru kırdı.

Rektör Muhammed Şahin, yardımcıları ve ekibiyle, üniversitenin başarısını kamuoyuyla paylaştı. 'Göreve geldikten sonra ilk yönetim kurulu toplantımızda ABET'e başvurma kararı aldık ve süreci başlattık' diyen Rektör Şahin, 'Başvuru süreciyle birlikte 3 yıl altyapı, öğretim üyelerimiz, labortuvarlarımızla her yönden hazırlandık. ABET heyeti de, aralık ayında üç günlüğüne 26 kişilik hakem heyetiyle üniversitemizde denetimlerde bulundu. 23 mühendislik programımızın tam akredite olmasının gururunu yaşıyoruz. Bu üniversitemiz, ülkemiz ve Türk yüksek öğretimi için hem gurur hem örnek olacaktır. 166 üniversitesi olan ülkemizde bunun yaygınlaşması gerekir' diye konuştu.

DÜNYADA GEÇECEK

Şahin, ABET akreditasyonunun uluslararası tanınırlığın yanı sıra eğitim kalitesinin Amerika'da akredite olan üniversitelerle denk olması ve verilen diplomanın tüm dünyada geçerli olması anlamına geldiğini söyledi. Şahin, sonuç zarfının kendisine ulaşmasını beklemeden heyecandan gümrükten aldırdığını ve iki gün önce kendisinin sonucu öğrendiğini de paylaştı.

Rektör Yardımcısı Derin Ural da, 'İTÜ olarak iyi ve bir hazine olduğumuzu biliyorduk ama ABET tarafından bu ifade edilmiş oldu' diye konuştu. Nebahat KOÇ/ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber