Memur-Sen başkanlığına iki aday

Haber Giriş : 27 Nisan 2005 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMUR-SEN Konfederasyonu Genel Kongresini bu hafta sonu 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecek. Sendika genel başkanlığı için iki isim yarışacak...

Konfederasyon Genel Başkanlığına hâlihazırda ki Genel Başkan Dr. Ahmet Aksu ile Eğitim Bir-Sen'in Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu aday. Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Cumartesi ve Pazar günü yapacağı kongre ile Genel Başkanı nı seçecek.

488 Delegenin oy kullanacağı kongrede daha önceki Genel Başkan Fatih Uğurlu' nun istifası ile boşalan Genel Başkanlık koltuğuna atanan Sağlık Bir-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu ile Eğitim Bir- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yarışacak.Eğitim Bir-Sen 149 delege sayısı ile en büyük Sendika olurken 95 delege ile Diyanet-Sen ikinci durumunda.

Alınan Bilgilere göre; Diyanet-Sen ve 20 delegesi bulunan TOÇ BİR-SEN yönetiminin oy birliği ile karar alarak Ahmet Aksu' yu destekleyecekleri öğrenildi.Aksu'nun Başkanı olduğu Sağlık-Sen'in ise 72 delegesi bulunuyor.Kongre'nin kilit Sendika rolünü üstlenen ise 50 delegesi bulunan BEM BİR-SEN.

Bem-Bir Sen'in de kongreye bir gün kala aday tesbiti yapıp, bu aday üzerinde karar alacağı ifade ediliyor. Bu kongre de, Memurlarımızın haklarını alma da hizmet yarışı olacağını kaydeden Genel Başkan Dr. Ahmet Aksu'nun 350 delegenin oy'u nu alacağı ve ipi göğüsleyeceği ileri sürülüyor

haber7.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber