S&P Türkiye'nin notunu artırdı/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2011 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Türkiye'nin notunu iki kademe birden artırarak yatırım yapılabilir düzeye çıkardı

S&P, Türkiye'nin notunu BB+'dan BBB-'ye yükseltti. Görünüm ise pozitif olarak belirlendi.

S&P Türkiye'nin yabancı para cinsinden notları BB/B olarak onaylandı.

S&P'den yapılan açıklamada, Türk finans sistemindeki iyileşmenin devam ettiğine vurgu yapıldı. Bununla birlikte, Türkiye'nin not artırımında, Türkiye'nin mali sektöründeki toparlanma ve derinlik kazanan yerel piyasaların etkili olduğu ifade edildi.

S&P aynı zamanda belirlenen not görünümünün pozitif olmasının, notun önümüzdeki dönemde daha da artacağına işaret ettiğine de dikkat çekti.

DAHA ÖNCE OLMASI GEREKİRDİ

JP Morgan Başekonomisti Yarkın Cebeci, bu artışın aslında daha önce olması gerektiğine işaret ederek, "S&P'nin bu kararı Türkiye'nin son dönemdeki krizi iyi yönettiğini gösteriyor. Türkiye gerçekten iyi bir performans gösterdi. Ayrıca Türkiye'nin cari açığında da iyileşme başladı. Ben bu iki unsurun etkili olduğunu düşünüyorum" dedi.

S&P'nin not artırımı kararının ardından piyasalarda çok hızlı hareketler yaşanıyor. Borsa yüzde 6.20 değer kazanırken dolar da 1.78 TL seviyesine geriledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber