Emniyet'ten 'emniyetli eğitim' için uyarılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2011 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Eylül 2011 tarihi itibariyle yeni eğitim-öğretim yılının başlaması Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı'nı da harekete geçirdi. Emniyet, güvenli bir eğitim-öğretim yılı için öğrenci, öğrenci velilerine ve sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılında vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, milyonlarca çocuk ve gencin büyük bir heyecanla ders başı yaptığına dikkat çekti. Avan, okulların açılmasıyla birlikte de şehir içlerindeki araç ve yaya trafiğinde artış olacağını, çocuk ve gençlerin okullarına gidip gelebilmek için zorunlu olarak trafik ortamında toplu taşıma araçlarında yolcu olarak bulunacaklarını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak eğitim-öğretim süresi boyunca trafik denetleme hizmetlerinde çalışan personelin sürekli denetim yapacağını ifade eden Avan, "Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okullarına gidip gelmesi yönünde, okul giriş-çıkış saatlerinde okul çevrelerinde, öğrenci servis araçları ve toplu taşıma araçları üzerinde denetimlerini sıklaştırarak gerekli tedbirleri almaktadır. Ayrıca trafik görevlilerimiz her okula yılda en az bir defa giderek trafik güvenliğine yönelik yavrularımıza seminer vermektedir. Ülkemizin geleceği olan, gözümüz gibi baktığımız, üzerlerine titrediğimiz, yetiştirmek için büyük emekler harcadığımız çocuklarımız ve gençlerimizin basit bir insan hatası, yapılan küçük bir trafik kuralı ihlali neticesinde oluşan trafik kazalarında ölmesi, yaralanması ya da sakat kalması başta bu insanların aileleri olmak üzere toplumumuzda derin yaralar açmaktadır. En büyük acılardan biri olan evlat acısının yaşanmaması, ailelerin ocaklarına ateş düşmemesi için başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere trafik güvenliğinden sorumlu kurum ve kuruluşların yanında onların büyükleri olarak bizlere, günlük yaşamımızda son derece sıradan gelen, çoğu zaman önemsemediğimiz trafik kurallarına uymaları için evlatlarımızı uyarmamız, trafikte doğru davranışlar sergileyerek onlara örnek olmamız büyük önem arz etmektedir" dedi.

Ebeveynlerin trafik ortamında yapacakları yanlış davranışların ve kural ihlallerinin, çocuklarda yanlış istenmeyen davranışların oluşmasına yol açacağını söyleyen Avan, "Bu yanlış tutum ve alışkanlıkların düzeltilmesi ve değiştirilmesi oldukça güç olacaktır. Bu nedenle anne ve baba olarak öncelikle bizlerin trafik güvenliği konusuna önem göstermemiz, çocuklarımıza örnek olacak davranışlar sergilememiz gerekmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber