Dolar nereye koşuyor?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Eylül 2011 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

1,84'ü geçerek tarihi rekor kıran doların nereye kadar yükseleceği merak ediliyor. 1,90'lı seviyelerin görülebileceğini belirten ekonomistlere göre, dolar bu seviyeden sonra düşüşe geçecek.

- Avrupa ekonomilerinde bitmeyen sorunlar, ABD'ye yönelik kaygılar doları içeride tarihi zirveye taşıdı.

Küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikler piyasada adeta panik havası yaratırken, gelişmekte olan para birimleri dolar karşısında değer kaybediyor. Bankalararası piyasada dolar 1,84'ü aşarak rekor kırdı.

Peki dolar daha ne kadar yükselir? 2 TL'ye kadar hareket olur mu? ntvmsnbc'ye konuşan ekonomistler doların seyrini yorumladı. İşte görüşler...

Anadolu Yatırım Stratejisti Halil Reçber: Önümüzdeki süreçte dolar TL üzerinde çok fazla değer kazanmayacak. 1,85 olur, 1,90 görülebilir ama 2'yi görmeden ciddi bir TL değerlenmesi görürüz. 1,85 önemli bir nokta, burayı geçeriz ama kalıcı olmaz. Daha sonra dolar büyük ihtimalle 1,70'lere kadar gerileyebilir.

UniCredit Başekonomisti Güldem Atabay: Bugün paritenin 1,33'lere indiğini hatırlamak lazım. Bu panik hareketi. Avrupa tarafındaki negatif gelişmeler yansımış durumda. Olaylar duruldukça dolar 1,80'lere oturur. 1,80'in üzerinde kalıcı olmaz. Bu sert çıkışa bir düzeltme gelecektir. TL'de aşırı bir değerlenme de olmaz.

Finansbank Ekonomisti İnan Demir: Cevabını Türkiye'den bakarak verebileceğiimiz bir soru değil. Küresel riskten kaçış dalgasının nereye kadar süreceği, seyri belirleyecek. Panikle de bir miktar daha çıkış olursa dolar/TL'de 1,90 gibi seviyeler görülebilir. Küresel faktörler belirleyecek.

JP Morgan Ekonomisti Yarkın Cebeci: Olay dolar TL olayı değil Bütün para birimlerine göre TL son bir ayda iyi durumda. Çok büyük bir bilinmezlik var. 1,90 da olur, 1,70 de. Türkiye ekonomisi kaynaklı faktörlere dayanmıyor. Kısa vadede hiçbir tahmin yapılamaz.

ING Bank Ekonomisti Sengül Dağdeviren: Kurda Euro/dolar paritesine çok ciddi bağlılık var. Biz Euro'nun daha sert düşüşler yaşamasını beklemiyoruz ama belirsizlikler çok yüksek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber