İçişleri Bakanı: Ankara bombacısı yakalanmadı... Diyarbakır'daki 2 saldırgan ise yakalandı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Eylül 2011 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Kumrular Sokak'taki patlamanın sorumlusu olarak Adana'da yakalandığı iddia edilen zanlının yapılan sorgulaması sonucu patlamayı gerçekleştiren kişi olmadığını açıkladı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret sırasında gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine Bakan Şahin, ?Salı günü Ankara Kumrular Caddesi'nde meydana gelen patlayıcı maddeye bağlı terör olayı sanığı eşgal olarak belli, kimlik olarak da belli. Ancak 'bugün yakalandı' diye haber konusu olan kişi ile ilgili bilgi ne emniyetimiz.

Ne de bakanlığımız kaynaklı bilgi değildir. Adli makamlardan teyitli bir bilgi de değildir. Yürütülen çalışmalar kapsamında Adana polisi tarafından şüphe üzerine alınan bir kişi, sorgulanmak üzere gözaltına alınmıştır. Bir medya mensubu bu gelişmeden bilgi sahibi olmuş ve bir değerlendirme yapmış olmalı ki, tamamen yanlış bir değerlendirme. Yürütülen çalışmalar kapsamında Adana'da olan bir gelişmedir. Şüphelenilen ve sorgulanan kişinin o olayın sanığı olmadığı anlaşılmıştır. Olasılıkları son hüküm olarak ne bizim belirtme durumumuz var, ne yazık ki biz belirtmediğimiz halde, bu açıklamaları son hükümmüş gibi son sözmüş gibi algılayıp, bunun üzerinden yorumlar yapmaya da medyamız dahil hiç kimsenin başvurmaması gerekir" dedi.

Bakan Şahin Diyarbakır'daki saldırı ile ilgili de bir değerlendirme yaparak, "Diyarbakır merkezinde 'Güven Tim' olarak görev yapan polis ekibimize Mardinkapı Mevkiinde silahlı saldırı olmuştur. Bir polisimiz şehit olmuştur, biri polis olmak üzere üç yaralımız vardır. Ancak yapılan takip sonucu, arkadaşlarımızın olaya verdikleri ani refleks havadan ve karadan takip sonucu kırsala kaçmak isterken kontrol altına almışlar ve iki saldırgan yakalanmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber