İş Sağlığı ve Güvenliği sektörünün gözü Hükümet'te

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları sektörle ilgili yasal düzenlemenin yapılmasını bekliyor. Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (BİGDER) Başkanı Mesut Toraman, "Yasal düzenlemelerle ilgili imza kampanyasında toplandığımız imzaları Bakan Faruk Çelik'e ulaştırdık. İSG kanunundan umutluyuz." dedi.Mesut Toraman, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun çıkarılması için başlattıkları imza kampanyasının tamamlandığını bildirdi. Aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanlık, Eğitim ve Mühendislik Hizmetleri (İSGDEM) Genel Müdürü olan Toraman, 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre Fuarı'nda başlattıkları imza kampanyasının amacına ulaştığını söyledi. İmzalı dilekçelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bizzat teslim ettiğini ifade eden Toraman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hazırlıklarından bahsettiği yeni yasadan umutlu olduklarını belirtti.

Yeni yasayla ilk etapta 4 bini aşkın iş güvenliği uzmanının mağduriyetinin giderileceğinin anlatan Toraman, ardından sektörün sorunlarının çözüme kavuşacağını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz verdiği İSG Kanunu'ndan ümitli olduklarını vurgulayan Mesut Toraman, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla Türkiye ivme kazanacak. Kamu, özel sektör, cinsiyet ayrımı gözetmeden herkesi kapsayacak. Çalışan sayısının 50'nin üzerinde olması kriterinin kaldırılmasıyla yeni kanun her işletmeyi bağlayacak, bu çok önemli bir gelişme." dedi.

Toraman, "Ulusal sorun haline gelen iş sağlığı ve güvenliği sorununu, devlet, işverenler, işçiler ve İSG profesyonelleri uzlaşma ve diyalog içinde hareket ederek çözülmeli. Hedefin gerçekleştirilmesi için, sözü verilen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın çıkarılması gerekiyor. İşçi ve işverenler de de bu noktada birleşti." dedi. Toraman, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki fuar standına Bursa dışından da yoğun ilgi olduğuna dikkat çekti. Uzlaşı sloganı sayesinde fuarda birçok eğitim kurumuyla iletişim kurduklarını anlatan Toraman, Türkiye çapında vermiş oldukları hizmetleri geliştirmek istediklerini söyledi. Mesut Toraman, Kütahya, Yalova, Balıkesir, İzmir, Tekirdağ'da da OSGB ve Eğitim Kurumu Şubelerini açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber