TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2011 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Meclis idari teşkilatının kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanunu'nun görüşülmesine başlandı.

Teklifin görüşmelerine geçilmeden önce, açış konuşması yapan Elvan, son yıllarda gelişen ve hızlı bir değişime uğrayan refah, mutluluk, sosyal adalet ve güvenlik taleplerinin, bu çağda önemini daha da artırarak devam ettirdiğini kaydetti.

Devletlerin öncelikli olarak kendi halklarına sunmaya çalıştıkları bu taleplerin ana ekseninde, ekonomik refah ve buna bağlı olarak güvenli bir gelecek endişesinin geldiğini belirten Elvan, ''Ülke olarak tüm kurum ve kuruluşları ile halkını da yanına alarak bir yandan her kesimin kabul etmesi geren evrensel değerlere sahip çıkma yönünde çaba sarf ediyor, diğer yandan da insanlığın ortak sesine kulak vermek adına bunun gereklerini yapmak konusunda var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

Başkan Elvan, bunun ilk ve en önemli adımlarının atıldığı TBMM'de, üzerlerine düşen temsil yetkisini millet adına en iyi şekilde sürdürmenin, halka ve vicdana karşı olan sorumluluğun bir gereği olduğunu ifade etti.

Elvan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin son yıllarda bireysel hak ve özgürlükler ile ekonomik alanda gösterdiği değişim ve gelişim sürecinin bu çatı altında siz kıymetli arkadaşlarım ile daha da ivme kazanacağını umuyorum. Komisyonumuzun bu manada yürüte geldiği başarılı çalışmalarının yeni dönemde de artarak devam etmesi, birlikte yürüteceğimiz uyumlu ve verimli çalışmalar sayesinde hız kazanacaktır.

Çağdaş norm ve standartlara kavuşmak isteyen halkımızın taleplerinin gerisinde kalmamak ve temsil yetkisinin üzerimize yüklediği sorumlulukların bilinci ile hareket etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Ülkemizin önünü açacak her türlü demokratik gelişmenin ve yasama faaliyetinin en önemli evrelerinden birini yürüten komisyonumuzun da bu bilinç ve duyarlılık içinde hareket edeceğinden emin olduğumu ifade etmek istiyorum.''

Başkan Elvan, yeni anayasa yapım sürecinde Meclis'in, askeri dönemden kalan teşkilat yasasını yenilemeye karar vermesinin, demokrasinin gelişmesinde önemli bir adım olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, daha sonra, kendisi ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un imzasını taşıyan TBMM İdari Teşkilatı Kanunu Teklifi'ni komisyona sunmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber