Evcil hayvan satan işyeri kötü koku ve ses için önlem alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2011 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ev ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerlerine ilişkin standartları düzenledi. Buna göre, artık ev ve süs hayvanlarının üretildikleri, alınıp satıldıkları, geçici sürelerle barındırıldıkları ve eğitildikleri iş yerlerinde hem hayvanları hem de barındıkları bölgedeki insanları rahatsız etmeyecek standartlar uygulanacak.

Hayvanların bulunduğu ortamın aydınlatmasından, doğum ve karantina ünitelerine, güvenli ortamlarından satışına kadar tüm aşamaları düzenleyen bu yeni standartlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ev ve süs hayvanlarının üretildikleri, alınıp satıldıkları, barındırıldıkları ve eğitim gördükleri iş yeri açmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, bir dilekçe ile gerekli bilgi ve belgeleri eksiksiz tamamlayarak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edecek. Çalışma izninin verilmesi için bu iş yerlerinin gıda imal edilen yerleri olumsuz etkileyecek mesafelere kurulmaması şartı aranacak. İş yerlerinde çevreye rahatsızlık verecek hayvan seslerinin veya kötü kokunun yayılmaması için gerekli önlemler alınacak.

Kedilere özel platform

Yönetmeliğe göre, hasta, yaralı veya sakat hayvanlar ayrı bir bölümde barındırılacak.

Üretim yerlerinde diğer ünitelerden bağımsız, kapalı bir bölümde hayvanın ırkına uygun boyutta doğum ünitesi ve karantina ünitesi bulundurulacak.

Kedi üretim yerinin içine kedilerin yatabilmesi için yatak, yüksekliklere tırmanabilmesi ve oyun oynayabilmesi için özel platformlar konulacak.

Hayvan satışları, sahipsiz hayvanların bulundukları barınaklarda, üretim yerlerinde ve yer seçim komisyonu tarafından uygun görülen yerlerde yapılacak.

İthali yasak hayvanların satışı yasaklanırken, 16 yaşından küçükler ev ve süs hayvanı satamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber