Acılı aile, asker oğlunun intihar ettiğine inanmıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2011 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Haymana Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken tek kurşunla intihar ettiği bildirilen Mehmet Gezen'in babası Mustafa Gezen oğlunun intihar ettiğine inanmıyor. Gezen, "Oğlumun öldürüldüğünü düşünüyoruz." diyor.

Sinop'un Boyabat ilçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Gezen 30 Ağustos 2011 akşamı Ankara Haymana Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken hayatını kaybetti. Yetkililer, Mehmet Gezen'in intihar ettiğini açıkladı. Baba Mustafa Gezen, oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, şüphelerinin giderilmesini ve olayın açıklığa kavuşturulmasını istedi. Mustafa Gezen, şunları söyledi: "Oğlum ilk olarak Çanakkale'de vatani görevini yapıyordu daha sonra Ankara'nın Kalecik ilçesine dağıtımı oldu. Arkasından Haymana ilçesine görevlendirildi. Nöbet tutarken ne olduğu belirsiz bir şekilde çocuğumuzun öldürüldüğüne inanıyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor bunun yüksek makamlar tarafından aydınlatılmasını istiyoruz."

Anne Nazmiye Gezen de Ramazan Bayramı'nın birinci günü oğlu ile telefonda konuştuğunu belirterek, şunları aktarıyor: "Telefonda konuşurken, 'bu akşam 8 de nöbetim var' diye bahsetti. Nöbeti tutar ardından uyurum diye bize bahsetti keyfi yerindeydi. İki ayımız kaldı kavuşacağız diye söylüyordu öyle intihar niyeti yoktu. Bu olayın yaşandığı aynı yerde bir tane daha asker ölmüş bunun üstü kapatılmak isteniyor."

Mehmet Gezen'in Ağabeyi Mustafa Gezen, kardeşinin ölümü hakkında yapılan "30 ağustos 2011 akşamı saat 20:00-22:00 nöbetinde karnından kurşunla vuruldu" şeklindeki açıklamayı yeterli bulmadığını söyledi. "Biz böyle bir şeye hiç ihtimal vermiyoruz ya kaza olabilir veya başka bir sebeple olabilir bir silah ile vuruldu. Bu çocuğun hak ve hukukunu ailesi olarak sonuna kadar arayacağız." diyen ağabey Gezen, "İnşallah adalet eninde sonunda yerini bulacak bu konuda ihmali veya kastı olanlar en kısa zamanda yakalanacaktır." temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber