Van'da 45 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2011 19:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'ın Kasımoğlu köyündeki ilköğretim okulunda eğitim gören 45 öğrenci, yedikleri yemekten zehirlendi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezine bağlı Kasımoğlu köyündeki taşımalı eğitim kapsamında hizmet veren ilköğretim okulunda öğle yemeği yiyen öğrencilerde, baş dönmesi, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti başladı.

Öğrencilerin konuyu okul idaresine bildirmesinin ardından köye ambulans istendi. 45 öğrenci ambulanslarla Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yapılan tetkiklerde öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlendiğini belirleyen doktorlar, öğrencileri müşahede altına aldı.

Olayın ardından hastaneye giden Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ile Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, çocukları ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Zafer Coşkun, ''Başından beri öğrencilerde ufak rahtsızlıklar vardı. Biz buradaki tahkikatı her anlamda başlattık. Çocukların durumları gayet iyi. Çocuklarımızda herhangi bir sıkıntı görünmüyor'' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ali ihsan Sayılır ise taşımalı eğitim kapsamındaki okula özel bir yemek şirketinin dağıtım yaptığını vurgulayarak, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber