Üniversite hastaneleri de ruh ve beden sağlığına dair rapor verecek/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay, cinsel istismar mağdurlarının Adli Tıp işkencesine çözüm getirdi. Artık üniversite hastaneleri de ruh ve beden sağlığına dair rapor verecek.

Cinsel saldırıya uğrayan çocukların ruh ve beden sağlığının bozulduğuna dair rapor, sadece Adli Tıp Kurumu tarafından veriliyordu. Ancak 2 yılı bulan randevu süreleri mağdur çocukların ikinci bir travma yaşamasına neden oluyordu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, cinsel saldırıya uğrayan çocukların ruh ve beden sağlığının bozulduğuna dair raporun, artık üniversite hastanelerinden de alınabileceğine karar verdi. Kamuoyunda ?kasklı sapık' olarak bilinen eski opera sanatçısı Şahin Öğüt'e, 15 yaşından küçük bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 20 yıl hapis cezası verilmişti. Temyiz duruşmasında kararı bozan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, ?Adli Tıp'tan rapor alınması'' gerektiğine işaret etmişti. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi ise mağdurenin Gazi Üniversitesi'nde gördüğü tedavisine ilişkin belgeler ruh sağlığının bozulduğu yönünde mahkeme için kanaat oluşturduğunu vurguladı.

Raporu uzman heyet verecek

Mahkeme kararında ?Adli Tıp 2 yıl sonrasına randevu verebilmektedir. Ayrıca rapor yaklaşık 6 ay sonra mahkemeye ulaşabilmektedir. Bu durum mağdurenin için yeni bir travmaya neden olur. Gazi Üniversitesi'nin raporuna itibar etmemiz gerekmektedir'' denildi. Yargıtay, mahkemenin direnme kararını, üniversite hastanesi raporundaki uzmanların yeterli olmaması nedeniyle bozdu. Kurul, gerekli raporun, üniversite hastanelerinden de alınabileceğine ancak bu belgenin de Adli Tıp Kurumu ilgili ihtisas dairesinde yer alan uzmanlık dallarından oluşan bir heyet tarafından verilmesi şartı getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber