Valilik duvarına işediği için polisten tokat yiyen memura soruşturma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

RİZE'de alkol aldıktan sonra evine giderken Valilik binası duvarına işediği için tartıştığı polislerin kendisine tokat attığını öne süren 35 yıllık devlet memuru 54 yaşındaki C.T. hakkında Rize Valiliği idari soruşturma başlattı.

Olay önceki gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan C.T., alkol aldıktan sonra yaya olarak evine doğru yola çıktı. Rize Valiliği önünden geçtiği sırada sıkışan T., duvarın dibine işedi. Durumu fark eden Valilik koruma polisleri ile C.T. arasında tartışma çıktı. Koruma polisleri olay yerine ekip çağırdı. İddiaya göre gelen ekipten bir polis memuru C.T.'yi tokat atarak yere düşürdü. C.T., daha sonra bölgeden uzaklaştırıldı.

Olaydan bir gün sonra Rize Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran C.T., yetkililere yaşadığı olayı anlatarak kendisine tokat atan polisin bulunmasını istedi. Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş'ın talimatı ile bir emniyet amiri olayı soruşturması için görevlendirildi. Yapılan inceleme sonucunda tokat iddiasına ispat edecek görüntü veya alınmış bir rapor olmadığı gerekçesiyle inceleme takipsizlikle sonuçlandırıldı.

İDARİ CEZA ALABİLİR

Olayın basına yansımasının ardından harekete geçen Rize Valiliği, memur C.T. hakkında idari soruşturma başlattı. Rize Valiliği'nin görevlendirdiği müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda C.T.'nin idari ceza alabileceği belirtildi. Rize Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise, bahse konu vatandaşın kendisine tokat atıldığı iddiasıyla ilgili olarak herhangi bir delil ve rapor gösteremediği belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

"İddiaya ilişkin Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan tahkikatta ve kamera görüntülerinin incelenmesinde kendisine tokat atıldığına ilişkin bir bilgiye veya görüntüye rastlanılmamıştır. Bahse konu şahsın iddiası gerçeği yansıtmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber