'81 il teröre karış tek yürek'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2011 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda teröre karşı eylem yapan farklı illerden birçok vatandaş birlik ve beraberlik mesajları verdi. Galatasaray Lisesi önünde toplanan eylemci grup, terör saldırılarının huzuru bozmak ve kaos çıkarmak için yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen eylemlerde 24 şehidin verildiği Çukurca'daki hain saldırı protesto ediliyor. İstanbul'da en kapsamlı protestoların yapıldığı adres ise Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi oldu. Galatasaray Lisesi önünde Beyaz Hareket Derneği'nin düzenlediği protesto gösterisine 81 ilden vatandaş katıldı. 'Ey kardeşim! Bin yıldır beraberiz; binlerce yıl beraber olacağız', '81 il el ele Tek yürek Türkiye' yazılı pankart açan grup basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ömer Bulut Çukurca saldırısını şiddetle kınadıklarını söyledi. Huzuru bozmak ve kaos ortamı oluşturmak için bu tür saldırıların yapıldığına dikkat çeken Bulut, "Kendi coğrafyasında Ortadoğu'da Kuzey Afrika'da barışı tesis etmeye çalışan Türkiye büyük bir mesafe kaydetmiştir. Bu politikaların yansıması birçok ulusal ve uluslar arası aktörleri paniğe sevk etmiştir. Bu aktörler oluşan barış ortamını yapılan olumlu gelişmeleri sabote etmek, huzur bozmak ve kaos oluşturmak için kanlı ve hain eylemlere başvurmaktadır. Bizler bin yıldır devam eden sonsuza kadar devam edecek kardeşliğimizin çok sağlam bağlarla bağlı olduğunu biliyoruz. Karanlık ellerin oluşturmak istediği panik ve kaos havasını engellemek ve halkımıza sağduyu mesaji vermek için bu eylemi gerçekleştiriyoruz. İnanıyoruz ki bu yapılanlar 74 milyon insanımızı ayrıştırmak bir yana daha sıkı bağlarla bağlayacak ve yeni anayasa ile birlikte aydınlık bir Türkiye hedefimize daha da yaklaştıracaktır." şeklinde konuştu.

TERÖR SALDIRILARINI PROTESTO EDEN GRUPLAR İSTİKLAL'DE BULUŞTU

Çukurca'daki hain saldırıyı protesto etmek isteyen eylemci gruplar, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde buluştu. İlk eylem Beşiktaşlı taraftarlar tarafından yapıldı. Daha sonra gruplar halinde Taksim'e gelen Türk bayraklı binlerce vatandaş, İstiklal Caddesi'nde birbirine karıştı. Türk bayrağı açan grup sık sık terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Grubun eylemine caddedeki vatandaşlar da destek verdi. Türk bayrağına sarılı tabut ile Taksim Meydanı'na gelen eylemciler ise ilginç görüntüler oluşturdu. Çevik kuvvet polisleri de olası bir provakasyona karşı geniş güvenlik önlemi aldı. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda belirli yerlere polisler koğuşlandırıldı. Polis helikopteri ise havadan güvenliği sağladı.

Protestocu gruplar olaysız bir şekilde dağıldı.

- Beşiktaş taraftarından 'terör' protestosu

Dolmabahçe'de toplanan bir grup Beşiktaş taraftarı, terör örgütünün saldırılarını protesto etti.

Terör örgütü PKK'nın Çukurca'daki 24 askerin şehit olduğu saldırılarına, bir tepki de Beşiktaş taraftarından geldi. Yaklaşık 750 kişilik taraftar grubu Dolmabahçe'de toplandı. Taksim'e doğru yürüyüşe geçen taraftar grubu, şehit askerlerin fotoğraflarını taşıdı. Gümüşsuyu caddesi üzerinden Taksim Meydanı'na gelen taraftarlar burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan bir taraftar, "Aziz vatan toprağına şehit kanı akıtılması artık bir kader değildir. Bu aziz milletimizden alınan bir intikamdır. Bizler uzun zamadır yutkunamıyoruz. Göğsümüzdeki Ay-Yıldız armanın kırmızısı sızlıyor. Bizler bu gün çözüm değil hakkını isteyenleriz. Teselli değil bedel isteyenlerdeniz." dedi.

'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda' şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından meşale yaktı.

Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, taraftarlar olaysız dağıldı.

Hakkari'deki hain saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Ankara'nın Polatlı ve Kazan ilçelerinde terörü telin mitingi gerçekleştirildi. Polatlı Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Şehit askerler için Kuran-ı Kerim okuyup dua eden grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kazan'da bir grup genç terörü protesto etmek için yürüdü. Milli Egemenlik Parkına kadar yürüyen grup burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Grup daha sonra geçen yıl Hakkari'de şehit olan Yusuf Pazar'ın Kazan Asri Mezarlığındaki mezarını ziyaret etti.

-Antalya-

Saldırılar, Antalya'da internetteki sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşen gruplar tarafından protesto edildi. Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda ve Cumhuriyet Caddesi'nde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce Antalyalı, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Vatan sana canım feda'' sloganları attı. Farklı noktalarda oluşturulan otomobil ve motosiklet konvoylarıyla gün boyu kent içinde tur atan yüzlerce kişi de terörü protesto etti.

-Erzurum-

Erzurum Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, gaziler ve şehit aileleri, Çifte Minareli Medrese önünde bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen grup, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye slogan atarak, şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

-Edirne-

Edirne'de sosyal paylaşım sitesinden örgütlenen yaklaşık bin kişi Selimiye Meydanı'nda buluştu.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve terör örgütü aleyhine slogan atarak Çilingirler Caddesi'nden yürüyen grup, Saraçlar Caddesi'ne geldi. Grup daha sonra, Atatürk Anıtı'na yürüdü. Burada da saygı duruşunda bulunan, İstiklal Marşı okuyan grup, şehitlere Fatiha okumasının ardından olaysız dağıldı.

-Denizli-

Denizli'de sosyal medya üzerinden toplanan yaklaşık 15 bin kişilik grup, düzenledikleri yürüyüşle terörü protesto etti.

Delikliçınar Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan grup saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Daha sonra terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan Denizli Valiliğine kadar yürüyen grup, daha sonra olaysız dağıldı. Gösteriye motorlu bir grup da destek verdi. Motorlular, Delikliçınar Meydanı'ndan şehitliğe kadar konvoy oluşturdu.

-Düzce-

Düzce'de bir sosyal paylaşım sitesinde grup kurarak örgütlenen grubun ''Teröre Lanet'' yürüyüşüne yaklaşık 200 kişi katıldı.

Bulvar Caddesi girişindeki Belediye binası alanında toplanan vatandaşlar İstanbul Caddesi boyunca sloganlar atarak Anıtpark alanına geldi. Burada Atatürk heykeli önüne gelen grup şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Grup, terörü lanetleyerek bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

-İzmir-

İzmir'de, Şehit Aileleri Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tertip Komitesi Sözcüsü Ege Sivil Toplum Birliği ve Karadeniz Konfederasyon Başkanı Hızır Murtezaoğlu, yaptığı konuşmada, terörü ve terörden beslenen tüm odakları lanetle kınadıklarını belirtti. Şehit yakınları da yaptıkları konuşmalarla terörün bir an önce bitirilmesini beklediklerini ifade etti.

Mitingin ardından meydandakiler, terörü protesto eden sloganlarla alanı boşalttı.

-Muğla-

Saldırı, Muğla, Bodrum ve Marmaris'te düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi.

Muğla'da üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Türk bayraklarıyla Şehitler Anıtı'na kadar yürüyen gruptakiler, ''Her Türk asker doğar'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganları attı. Burada şehit asker ve polisler için saygı duruşunda bulunan gruptakiler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dağıldı.

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, gaziler ve öğrencilerden oluşan grup, Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki deniz tarafından Tepecik Camisi yakınlarına kadar yürüdü. Protesto yürüyüşünün ardından bazı motosiklet sürücüleri taşıdıkları Türk bayraklarıyla konvoy oluşturdu ve kent merkezinde tur attı.

Marmaris'te de Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'daki Point Center Kavşağı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Birçok kişi ise evlerinin balkonlarından Türk bayrakları sallayarak yürüyüş yapanlara destek verdi. Protesto gösterisine teknelerde bulunan vatandaşlar da destek verdi.

-Kocaeli-

Kocaeli'de, sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşerek toplanan bir grup, Hakkari'deki hain saldırıyı protesto etti. Cumhuriyet Parkı'nda toplanan çoğunluğu öğrencilerden oluşan topluluk ellerinde Türk bayrakları ile birlikte terör örgütü aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçti.

Fethiye Caddesi'nde bekleme yapan grup, burada şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Grup daha sonra tekrar yürümeye başlayarak Cumhuriyet Caddesi'ndeki BDP Kocaeli İl Başkanlığı önüne geldi.

Grup, burada şehitlerin adını okudu ve hep birlikte ''Burada'' diye haykırdı. Güvenlik güçleri de grubu yürümesi için uyarınca topluluk bu kez Sabri Yalım Parkı'na geldi. İstiklal Marşı okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Grup adına konuşan Ahmet Yılmaz, internet üzerinden bu eylemi organize ettiklerini belirtti.

Şehit analarının ağlamasını istemediklerini dile getiren Yılmaz, operasyonların sürmesi gerektiğini, ülkenin PKK terör örgütünden kurtarılacağını söyledi.

Grup, daha sonra dağıldı.

-Kastamonu-

Kastamonu'da Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan Karting Park tarafından oluşturulan 50 araçlık bir konvoy ile Kastamonu'da eğitim veren liselerden 200 civarında öğrenci Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Kışla Parkı'na kadar yürüdü. Öğrenciler hep birlikte İstiklal Marşı söyleyerek konvoya eşlik etti. Konvoydakiler sessiz bir şekilde dağıldı.

-Kayseri-

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, terör örgütü aleyhinde slogan atan kalabalık, ellerinde bayraklarla Kartal Şehitliğine doğru yürüyüşe geçti. Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyen vatandaşlara motosikletli bir grup da destek verdi. Yürüyüşe katılan bazı şehit aileleri ve gazilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kartal Şehitliği'nde dua eden vatandaşlar, şehit mezarlarını ziyaret ettikten sonra olaysız dağıldı.

-Kahramanmaraş-

Kahramanmaraş'ta bir grup, Hakkari ve Bitlis'te terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyı protesto etmek için, ''Teröre Lanet'' yürüyüşü düzenledi.

Kahramanmaraş Ulu Cami'nde bir araya gelen, aralarında bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de bulunduğu grup, Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan atarak bir süre yürüdü, gruba esnaflar ve apartmanlarının balkonuna çıkan vatandaşlar da slogan ve ıslıklarla destek verdi. Grup istiklal marşının okunmasının ardından dağıldı.

-Samsun-

Samsun'daki gösteride, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından kalabalık saldırıda hayatını kaybeden şahitlerin isimlerini okudu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na gelen topluluk Çukurca'da güvenlik güçlerine yönelik saldırıları kınamak için yürüyüş gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber