YURTKUR: Van ve Erciş'te barınma sorunu yaşanmayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2011 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van ve Erciş'teki yurtlarda barınan öğrencilerin yurt ücretlerini erteleyen Kredi Yurtlar Kurumu (YURTKUR), bölgede barınma sorunu yaşanmayacağını bildirdi.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Van merkez ve Erciş yurdunda barınan 3 bin 221 öğrencinin ekim ayına ait yurt ücretinin kasım ayı sonuna kadar erteleneceği belirtilerek, "Ailesi Van ilinde ikamet eden ve kurumumuz yurtlarında barınan 2103 öğrenciden Ekim-Kasım-Aralık 2011 aylarına ait 3 aylık yurt ücreti alınmayacak." denildi.

Deprem bölgesine 5 bin battaniye ve bin yatak gönderildiği ifade edilen açıklamada, "Depremde zarar gören 120 kapasiteli erkek yurdumuz kiralıktır. Binada hiçbir öğrencimiz zarar görmemiştir. Depremde hiçbir zarar görmeyen 210 kapasiteli, 2 bloktan oluşan ve karyola sisteminde döşenmiş kız yurdu, ranza sistemine dönüştürülerek 1 bloğunda erkek öğrencilerin barınması sağlanacaktır. 2011 Yılı Yatırım Programında yer alan 300 kişilik yurt projesinin 600'e çıkarılması için Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatına yazı yazılmıştır. Öğrencilerimizin barındırılmasıyla ilgili herhangi bir problem yaşanmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber