BDP'nin 'Alternatif imamı' sahte 70 bin TL ile yakalandı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ekim 2011 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP'nin (Barış ve Demokrasi Partisi) Bitlis Tatvan'da kurduğu çözüm çadırında alternatif cuma namazı kıldırması ve ve Kürtçe vaaz vermesiyle adını duyuran C.B., sahte 70 bin TL ile yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte para yüklü bir minibüsün İstanbul'dan yola çıkarak Bitlis'e gittiği bilgisine ulaştı. Yapılan araştırma sonucunda aracın Bolu'ya yaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine konuyla ilgili olarak bilgilendirilen Bolu İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ekipleri ortaklaşa operasyon düzenledi. Durdurulan minibüsün içinde sahte 70 bin TL bulundu. Bunun üzerine C.B., gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Yapılan sorgulamada şüpheli C.B.'nin polise, paraların kendisine ait olduğunu söylediği öğrenildi. Yetkililer, C.B'nin terör örgütü adına uyuşturucu ticareti yapmak ve sahtecilik suçlarından kaydı olduğunu belirtti. Öte yandan C.B., adını Tatvan'da kurulan çözüm çadırında verdiği Kürtçe vaazlar ve kıldırdığı alternatif cuma namazıyla duyurmuştu. Emniyette işlemleri tamamlanan C.B., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber