Fuhuş operasyonunda 3 polis memuru gözaltına alındı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da polisin 4 gün önce başlattığı 'Doğu Hattı' isimli fuhuş operasyonunda teknik ve fiziki takibe takılan 3 polis memuru gözaltına alındı.

- Çeteye yardım etmek ve rüşvet almak suçlamasıyla gözaltına alınan 3 polis memuru ve 1'i kadın 18 örgüt üyesi ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri 8 ay önce Lara bölgesinde yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran bir şebekeyi takibe aldı. Polis 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından aralarında 5 otelin de bulunduğu 45 ayrı adrese baskın düzenledi, 4 Türk kadının yanı sıra, 9 Türkmen, 4 Rus, 4 Ukrayna, 4 Moldova, Bulgaristan, Belarus, Gürcistan ve Kırgızistan uyruklu 29 kadın ile kadınları erkeklere pazarladığı iddia edilen 1'i kadın 18 kişiyi gözaltına aldı.

Polis liderliğini Şeref Ö.'nün ve yardımcılığını da oğlu Onur Ö'nün yaptığı çetenin üyeleri İrina Y., Tahsin T., Sefa Ç., Ali K., Erdal U., Uğur K., Fahri Y., Sinan Y., Cemil A., Şenol Ç., İrfan T., Şükrü B., Ali B., Müslüm Ç., Ahmet A. ve Tufan K.'nin sorguları tamamlandı. Ahlak Bürosu dedektifleri çeteye yardımcı olan ve teknik takibe takılan 3 polis memurunu da savcılık talimatıyla gözaltına aldı. Havalimanından giriş çıkış yapan hayat kadınlarının işlemlerinde yardımcı olan ve çete üyelerinin getirdiği kadınların denetim ve kontrol yaptırılmadan örgüte ulaştırılmasına yardımcı oldukları ve karşılığında rüşvet aldıkları iddia edilen Havalimanı Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları M.L. ve Y.B. ile birlikte Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.Y. ifadesinin ardından çete üyeleriyle birlikte bu sabah adliyeye sevk edildi.

İşlemleri tamamlanan yabancı uyruklu 25 kadın sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken 4 Türk kadın serbest bırakıldı. 21 şüphelinin ise savcılıktaki sorgusu sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber