Devlet korumasındaki çocuklara özel okul kapısı açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2011 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, devlet korumasında olan çocukların özgüvenin artırılmasının toplumun seçkin kesimleriyle aynı ortamlarda olmalarında olduğunu belirterek, yuvalarda kalan çocukların özel okullarda okumaya başladığını söyledi. Bakan Şahin, bir ay önce başlayan uygulamada 32 çocuğun özel okullarda okumaya başladığını açıkladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2012 bütçesini sunan Bakan Şahin, bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hedeflerinin koğuş tipi barınma sistemini tamamen bitirmek olduğunu belirten Bakan Şahin, Sevgi Evleri ile Çocuk Evleri projeleri ile koğuş sistemi kullanımının azaltıldığını vurguladı.

AYNALI ODA ÇOCUKLARIN YAŞADIKLARINI DEFALARCA ANLATMASINI SONA ERDİRECEK

Mağdur çocukların yaşadıklarını defalarca anlatacak güçlerinin olmadığını vurgulayan Başkan Şahin, "Özellikle suça itilmiş ve cinsel istismara uğramışsa sistemin içinde ruhen yorulmuş ve çökmüş durumdalar. Adliyeye gidiyor anlatıyor, mahkemeye gidiyor anlatıyor. Anlatıyor, anlatıyor. Çocuğun anlatmaya dermanı, psikolojik durumu yok. Aynalı oda dediğimiz sistemin pilot uygulamasını Ankara Yenimahalle'de başlattık. Aynalı oda sisteminde çocuk ne yaşadıysa bir defa anlatıyor. Oda aynalı olduğu için kendini kimin dinlediğini görmüyor. Dinlemesi gereken herkes onu dinliyor, kayıt alıyor. Hakimi savcısı sosyal hizmet uzmanı dinliyor, kaydediyor. Mahkeme sürecinde çocuğun ilk verdiği beyanat üzerine sistem çalışıyor. Bir daha çocuğa sorulmuyor. Aynı sistemi kadın izleme merkezlerine yapmayı önemsiyoruz. Cinsel istismara uğrayan kadınların da bu sistemi uygulayacağız." diye konuştu.

Çocuk edinmek isteyen ailelerin sistemin yavaş işlemesinden şikayet ettiğini anlatan Bakan Şahin, "Bu konuda dünya örnekleri incelenerek, sistemi hızlandıracak model hayata geçirilecek." dedi.

YUVA ÇOCUKLARI ÖZEL OKULLARDA OKUYABİLECEK

Gönüllü hizmetler ve yerel yönetimlerin etkinliğinin artırılmasını hedeflediklerini anlatan Şahin, hedeflerinin koruma altındaki çocukların özgüvenlerinin yükseltilmesi ve akademik başarılarının artırılması olduğunu kaydetti.

"Akademik çalışmada başarımız zayıf." diyen Şahin, "Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptık. Her grup için, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile özel okullar bizim çocuklarımızı alıp yetiştirebilecek. Şuanda 32 öğrenci özel okullara yerleştirildi. Kurumlardan ülkenin en iyi üniversitelerinde okumuş öğrenciler çıkacak. Akademik olarak başaracak her şeyleri var. Ellerinde tutulması gerekiyor. Çocuklarımızın hepsini dershaneye verdik." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber