Bu okulda bütün öğretmenler hizmetli/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Kasım 2011 16:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde erkek hizmetlinin geç görevlendirildiği Damarlı İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazanını, 1 ay boyunca okul müdür vekili Recep Geme yaktı. Kadın öğretmenler ise okulun bahçe duvarını sıvayıp depo olarak kullanılan odayı boyayarak kütüphaneye çevirdi.

109 öğrencisi bulunan 10 derslikli Damarlı İlköğretim Okulu'nda 1 kadın hizmetli çalışıyor. Geçen yıl geçici görevle çalışan erkek hizmetlinin ardından okula yeni eğitim ve öğretim yılının başında yeni bir erkek hizmetli görevlendirilmedi. Havaların soğumasıyla birlikte 1 ay önce yakılmaya başlanan okulun kalorifer kazanını, sınıf öğretmeni olan okulun müdür vekili Recep Geme yakmak zorunda kaldı.

KRAVATLI HALDE KAZANA KÖMÜR ATIYOR

Okulda müdür vekilliği yaptığı için derse girmeyen, ancak diğer öğretmenlerin raporlu olduğu günler sınıfta ders anlatarak öğrencilerin derslerinin boş geçmemesini sağlayan Recep Geme, okulun idari işlerinin yanında, kazan dairesine de iniyor. Recep Geme, takım elbiseli ve kravatlı halde kürekle kazana kömür atarak öğrencilerin ısınmasını sağlıyor.

HİZMETLİ GELDİ AMA YAKMAYI BİLMİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Recep Geme'nin 1 aydır kalorifer kazanını yaktığı okula 4 gün önce erkek hizmetli görevlendirdi. Ancak, kaloriferci sertifikası bulunmayan hizmetlinin kalorifer kazanını yakmayı bilmemesi nedeniyle Recep Geme, kazanı yakmaya devam ediyor.

'YERİ GELİR KALORİFERCİ, YERİ GELİR ÖĞRETMEN OLURUZ'

Kendisinin de kaloriferci sertifikası bulunmadığını, ancak kalorifer kazanını ateşlemeyi daha önce okulda görev yapan hizmetlilerden öğrendiğini anlatan Recep Geme, şimdi aynı işi yeni gelen hizmetliye de öğreteceğini, ayrıca kursa giderek kaloriferci sertifikası almasını da sağlayacağını söyledi. Recep Geme, "Çocuklarımızın üşümemesi için yeri gelir kalorifere bakarız, yeri gelir usta oluruz, yeri gelir öğretmenlik yaparız. Her şey çocuklarımız için. Çocukları bir cevher olarak düşünmek lazım. Bunu işleyecek olan öğretmenler. Geleceğimiz olan çocuklarımız için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

KADIN ÖĞRETMENLER DE ÇALIŞIYOR

Okulda görev yapan diğer öğretmenler de, okulun fiziki yapısını geliştirmek ve güzelleştirmek için özveriyle çalışıyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı açılmadan önce okulun bahçe duvarını sıvayıp boyayan kadın öğretmenler, şimdi de okulun deposunu kütüphaneye çevirmek için kolları sıvadı. Türkçe öğretmeni 24 yaşındaki Nurcihan Özgenç ve sınıf öğretmeni Neşe Siyah, diğer öğretmenlerin de yardımıyla içindeki eşyaları boşalttıkları odayı boyayarak kütüphaneye çeviriyor.

Erkek hizmetli olmadığı için şimdiye kadar okulda yapılması gereken bazı işleri kendilerinin gönüllü olarak üstlendiğini belirten Nurcihan Özgenç, şimdi kütüphane için kitaplara ihtiyaçları olduğunu, bunun için de yardım beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber