Anadolu yakası kampus hastanesine kavuşuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2011 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın Anadolu yakası için verdiği kampus hastane sözü yerine geliyor. Süreyya Paşa'ya yapılacak 2 bin yataklı hastanede hem doktorlar hem hastalar için pek çok yenilik var

Süreyya Paşa'ya gelecek yıl temelleri atılacak olan 2 bin yataklı kampus hastane için ihale süreci başladı. Sağlık Bakanlığı Kamu-Özel Ortaklığı Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Anadolu yakasına sağlık kampusu sözü vermesi üzerine İstanbul Süreyya Paşa'ya kampus hastane yapılacağını söyledi. Türkiye genelinde 20 ilde kampus hastane projesinin başlatıldığını ifade eden Yılmaz, Toplam 15 ihalenin süreci devam ediyor. Gelecek yıl tüm temeller atılmış olur" dedi.

SU SARFİYATI % 60 AZALACAK

Yılmaz, kampus hastanelerinde yapılacak yeniliklerle ilgili de bilgi verdi. Kampus hastanelerde "Gri su sistemleri" kurduklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: "Hastanelerde su çok tüketilir. Gri su sistemi sayesinde hastanedeki su sarfiyatını yüzde 60 oranında daha azaltıyoruz. Gri su sisteminde, bütün hastanelerin suları arıtmadan geçtikten sonra pisuvarlara veriliyor. Biriktirilen çatı suları, yağmur suları ve arıtmadan geçen sular için göletler oluşturulacak, yeşil alan sulamalarında otomatik sulamada kullanılacak. Öte yandan, kampusta araç kullanılmayacak. Tamamen yer altı otoparkları olacak. Kampus için de yürüme bantları, golf araçları, doktorlar içinde gingerlar kullanılacak. Otoparklardan polikliniklere asansör ve yürüyen merdiven kullanılacak." Türkiye genelinde sağlık kampusu yapılacak iller şöyle: "Kayseri, Ankara-Etlik, Adana, Ankara- Bilkent, Bursa, Elazığ, Gaziantep, İstanbul-İkitelli, İstanbul-Bayraklı, İstanbul-Süreyya Paşa, Kocaeli, Konya-Karatay, Mersin Entegre Sağlık Kampusu projeleri, Isparta Şehir Hastanesi, Mersin ve Manisa Eğitim Araştırma Hastanesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber