Van ve Ercişli askerlere 2 ay izin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2011 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde Yenişehir Çadırkent'i ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, depremzede yakınları olan askerlere 2 aya kadar istedikleri sürece izin vereceklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erciş'te depremzedeleri ziyaret etti. Dün gece meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki artçı depremin, vatandaşların taleplerini canlandırdığını ifade eden Yılmaz, ?Vatandaş taleplerinde haklı. Tüm dünyaya bir ve birlik olduğumuzu gösterdik. Erciş'in tüm yaralarını saracağız. Bir ve birlik olduğumuz sürece çözemeyeceğimiz problem yok. Vatandaştan sabır, kamu görevlilerinden gayret istiyorum. Tüm vatandaşlarımızdan da buraya desteklerinin devamını istiyorum.? dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Erciş'in il olmasıyla ilgili isteğini değerlendiren Bakan Yılmaz, hükümetin, halkı için ne gerekiyorsa onu yapacağına dikkat çekti. Çadırları gezerken vatandaşın kanaatinden, gönül zenginliğinden ve şükründen etkilendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, Erciş'te depremzede vatandaşın yüzünde asalet gördüğünü kaydetti.

Deprem bölgesinde asker çağına gelmiş gençler için çalışma yapacaklarını belirten Yılmaz, depremzede yakınları olan askerlere 2 aya kadar izin verileceğini müjdeledi. Depremzedelerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Yılmaz, isteği olan vatandaşların isimlerini not aldırarak en kısa sürede yerine getirilmesini istedi. Bakan Yılmaz, gündemde olan bedelli askerlikle ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber