Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı memurlar arasından uzman alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 639 sayılı KHK ile, çalışan memurlar arasından uzman atama yetkisi almıştı. Bu atamanın nasıl yapılacağının detayları bugün belli oldu.

Buna göre;

1- Bakanlıkta veya kapatılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde en az 3 yıl hizmeti bulunmak,

2- 3 yıl hizmet şartı, 8/6/2011 tarihi itibariyle aranacaktır.

3- Her bölüm mezunu değil, 6. maddede belirtilen bölümlerden mezun olmak gerekmektedir.

4- Yazılı ve sözlü sınav yapılacak. İlan edilen kadro için; Yazılı sınava giren ve en yüksek puan alan 4 katı kadar aday sözlü sınava alınacaktır.


639 sayılı KHK'nın geçici 8. maddesi:

Uzmanlığa geçiş

GEÇİCİ MADDE 8- (1) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve kapatılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün memur kadrolarında bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla en az üç yıldır görev yapmakta olan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uzman Yardımcılığına atanabilmek için gerekli eğitim şartını taşıyanlardan, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda, bir defaya mahsus olmak üzere, yapılacak yazılı ve sözlü sınavı kazananlar, başarı sırasına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uzmanlığı kadrolarına atanabilir. Bu şekilde atanacakların sayısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uzmanı toplam kadro sayısının yüzde otuzunu geçemez.

12 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğin geçici maddesi:

Bakanlık personelinin uzman olarak atanması

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) Bakanlık, 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince bir defaya mahsus olmak üzere uzmanlık sınavı yapar.

(2) Bu madde gereği yapılacak uzmanlık sınavına aşağıda belirtilen nitelikleri taşıyanlar katılabilir;

a) 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle Bakanlık ve kapatılan Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün memur kadrolarında en az üç yıldır görev yapmakta olanlar,

b) 6 ncı maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar.

(3) Bu maddeye göre yapılacak sınav için 9 uncu madde hükümlerine göre Uzmanlık Sınav Komisyonu oluşturulur.

(4) Uzmanlık Sınavı; yazılı ve sözlü sınavdan oluşur.

(5) Uzmanlık Sınavı; 11 inci maddeye göre, Bakanlık tarafından yapılır veya yaptırılır.

(6) Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından ilan edilen kadronun en fazla dört katı kadar aday sözlü sınava çağrılır. Çağrılacak olan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı da sözlü sınava çağrılır ve değerlendirme 13 üncü madde hükümlerine göre yapılır.

(7) Uzmanlık sınav komisyonu, yazılı ve sözlü sınav puanlarını esas alarak adayların başarı puanını tespit ve ilan eder. Başarı puanlarının eşit olması durumunda yazılı sınav puanı yüksek olan adaya öncelik tanınarak en yüksek puandan aşağıya doğru ilan edilen kadro kadar atama yapılır.

6. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi:

b) Bakanlığın ihtiyaçları doğrultusunda ilan edilecek kontenjan çerçevesinde; en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, veterinerlik, ziraat, gıda mühendisliği, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, biyoloji, kimya, kimya mühendisliği, sosyoloji, jeoloji, jeodezi ve fotogrametri fakülte ve bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber