Kitap Fuarı'nda eğitim teknolojiyle buluştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlenen 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda eğitim teknolojiyle buluştu. Fatih Projesi ile birlikte interaktif eğitim alanındaki çalışmalar hızlanırken fuarların gözdesi akıllı tahta ve tabet bilgisayarlar oldu.

Bugün açılan kitap fuarı ziyaretçilerin akınına uğradı. Fuar, 20 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. 7'den 70'e herkesin ilgisini çeken fuarda en çok ilgiyi akıllı tahta ve tablet bilgisayar çekti. Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, akıllı tahta ve e-kitap ugulamasını desteklediklerini ve yayınlarını buna uygun hale getirdiklerini söyledi. Murat, "Çocukların alışması biraz zor olacaktır fakat sonucunda başarıya ulaşılacaktır. Biz yayıncılar olarak buna inanıyoruz ve destekliyoruz. Elektronik tableti alarak çocuklara vermek yani donanım kısmı en kolay kısmı. Zor olan yönü içeriklerin zenginleştirilerek yüklenmesidir. Bu biraz zaman alabilir." ifadelerini kullandı.

Sürat Basım-Yayın AŞ Ürün Müdürü Ali Cöre de fuarda sergiledikleri tablet bilgisayar ve akıllı tahta hakkında bilgi verdi. Cöre, "Bütün yayınlarımızda son teknolojiyi kullanmaya çalışıyoruz. Eğitim ile teknolojiyi birleştiriyoruz. Öğrencinin ihtiyaç duyduğu konular ve konu anlatımları yer alıyor tablet bilgisayarlarda. Öğretmenle birlikte bunu ders ortamında da paylaşabiliyor. Akıllı tahtayı da tablet bilgisayarla takip edebiliyor." diye konuştu.

Cöre öğrencilere büyük bir yarar sağlayacak kare barkod uygulamasını da anlattı.

Fuara gelen 7'den 70'e herkes kitaplara yoğun ilgi gösterdi. 2 Torun sahibi Hacer Olcay da fuara torunlarına kitap alamaya geldiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber