Eğitim-Sen 'kapatma davasına' rest çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Eğitim-Sen'i ''karanlık güçlerin, demokrasi ve bilim düşmanlarının'' kapatmak istediğini savunarak, ''Eğitim-Sen'i kapatmaya gücünüz yetmez'' dedi.

Eğitim-Sen'in kapatılması istemiyle açılan davayı protesto etmek isteyen sendika üyeleri, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki Eğitim-Sen Ankara 1No'lu Şube önünde biraraya geldiler. Ellerinde meşaleler ve ''Eğitim-Sen Kapatılamaz'' yazılı pankartlar taşıyan, çeşitli sloganlar atan grup, buradan Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne yürüyüşe geçtiler.

Grubun, Meşrutiyet Caddesi'nden yürümek istemesi üzerine yol trafiğe kapatıldı. Polis, yolu trafiğe açmak için grubun kaldırımdan yürümesini istedi. Bu sırada, grup ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. KESK Genel Başkanı Evren, Eğitim-Sen Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Eğitim-Sen'i, ''karanlık güçlerin, demokrasi ve bilim düşmanlarının'' kapatmak istediğini iddia etti.

Eğitim-Sen'i onlardan aldığımız icazetle kurmadık. Özgürlüğü ve demokrasiyi savunma adına kurduk'' diyen Evren, Eğitim-Sen'in Türkiye'de demokrasinin, bilimin ve demokratikleşme sürecinin en önemli kitle örgütü olduğunu ifade etti.

''Eğitim-Sen'i kapatma arzusunun Türkiye'nin demokrasi sürecini engelleme arzusuyla aynı olduğunu'' savunan Evren, ''Eğitim-Sen'in kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Kararlıyız, inançlıyız. Eğitim-Sen'i kapatmaya gücünüz yetmez'' dedi.

Ankara 2. İş Mahkemesi'nin ret kararının doğru olduğunu, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun da aynı yönde karar vermesi gerektiğini ifade eden Evren, farklı dil kimlik ve kültürdeki insanların kendini ifade etmesi ve dilini öğrenmesinin çok doğal olduğunu kaydetti.Evren, davanın Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nda görüşüleceği tarihe
kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber