Bakanı Kılıç: Hedefimiz yurt yatak kapasitesini 600 bine çıkarmak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2011 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Hedefimiz Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine yönelik yurt yatak kapasitesini 600 bine çıkarmak'' dedi.Bakan Kılıç, Osmaniye'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlüğünü ziyaret edip, burada kalan öğrencilerle sohbet etti.

Kılıç, konuşmasında, gittikleri her ilde elinden geldiği kadar yurtları ziyaret edip, öğrencilerin sorunlarını dinlemeye çalıştığını belirterek, ''Yurtlarımızda kalan 265 bin öğrencimiz var. Şu an devam eden yurt inşaatlarının oluşturacağı kapasite yaklaşık 40 bin. Bunu ilave ettiğimizde sayı 305 bine çıkacak. Önümüzdeki yıl yapımına başlayacağımız 75 yeni yurt projemiz var. Bunları ilave ettiğimizde 45 bin daha artmış olacak ve sayı 350 bine çıkacak. Hedefimiz Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine yönelik yurt yatak kapasitesini 600 bine çıkarmak. Hedefimiz bu ama bunu yapmak, parayı bulmak kolay değil'' dedi.

Avrupa'da ve ABD'de olmayan imkanları Türk gençlerine sunmanın gayretinde olduklarını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

''Yurtlarda kalan 265 bin gencimizin tamamına ayda 150 TL yemek yardımını düzenli olarak veriyoruz. Bu rakamı artıracağız. Türkiye genelinde 1 milyon 28 bin gencimize her ay 240 lira, burs, kredi ya da katkı kredisi ödüyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinin yapamadığı şeyler bunlar. Hele ki şu küresel ekonomik kriz döneminde bu gibi icraatların yanına bile yaklaşamıyorlar. Biz devlet ve hükümet olarak tüm imkanlarımızı gençlerimize seferber ediyoruz.''

Öğrencileri, kahvaltı desteğini kullanmaları konusunda uyaran Kılıç, ''Kadirli ilçesinde yurt çalışmalarına başladık. Osmaniye merkeze, 500 kız, 500 de erkek olmak üzere toplam bin öğrenci kapasiteli bir yurt kompleksi kazandırmayı hedefliyoruz. Ama başlayana kadar en az 1 yıl geçecek, 2 yıl sonra yeni yurt hizmetinizde olacak'' dedi.

Bakan Kılıç, ziyaretin ardından Osmaniye'deki Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezinde incelemede bulundu.

-Terör sorunu-

Kılıç, daha sonra gittiği Kadirli'de AK Parti İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada, ''Hainlerin hainliğinden, alçakların alçaklığından, bölücülerin bölücülüklerinden vazgeçmediğini'', ancak, Türk milletinin ve hükümetinin imanının, Başbakanın da duruşunun sağlam olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her tarafında aynı cümleyi söylediklerini vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

''Samsun'da, Adana'da, Osmaniye'de, Diyarbakır'da, Van'da, Hakkari'de de biz tek vatan, tek devletiz. Biz tek bayrak, tek milletiz. Herkes bunu bilecek.

Biz doğudaki ve batıdaki gençlerimize, Türk, Kürt, Arap, Arnavut ve Çerkez tüm gençlerimize iyi bir hayat yaşayabilmenin zemini hazırlamaya gayret ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, yaradan herkesi eşit yarattı, kimseyi ötekinden üstün kılmadı. Biz bir ve beraberiz, 74 milyon kardeşiz, Türk'üyle Kürdüyle... Bir avuç bölücü aramıza asla giremez, giremeyecek. Birileri gençlerimizin eline molotof kokteyli ve el bombası tutuştururken, biz o zihni bulandırılan ve kandırılan gençlerimizi, hayata, ailelerine ve topluma kazandırmaya, her şeyden evvel hayatlarını kurtarmaya gayret ediyoruz. Biz bütün milletimizin hukukunu korumaya, Türkiye'nin her tarafına hizmet götürmeye mecburuz, bununla mükellefiz.''

Dünyada ekonomik kriz olduğunu, ancak, bunun Türkiye'ye ''vız gelip tırıs gittiğini'' ifade eden Kılıç, ''IMF Türkiye Şefini şu an aranızda hatırlayan var mı? Neden artık yok? Şimdi Türkiye'den IMF'yi gönderdik. Hizmetler gümbür gümbür geliyor. Daha çok işler yapacağız'' dedi.

Partililerle yaptığı basına kapalı toplantının ardından, Kadirli Stadyumu ve Spor Salonunda incelemelerde bulunan Kılıç, AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal'ın yeğeni Semih Kastal'ın düğün törenine katıldı ve çiftin yüzüklerini taktı. Semih-Sinem çiftini tebrik eden Kılıç, çifte 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Kılıç'a ziyaret ve incelemelerinde, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber