İnternet, Öğretmene İşkence Oldu

İnternet demek kolaylık demektir. Ama bu kolaylık ancak teknik alt yapı hazırladığında bir anlam ifade eder. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığını, uygulamaya koyduğu internet tabanlı projeler nedeniyle taktir etmek gerekmektedir. Ancak, kamu personelinin en önemli bölümünü teşkil eden öğretmenlerle ilgili internet tabanlı bir uygulamada, hata katsayısı düşük tuttuğu ve gerekli önlemleri almadığı için de Bakanlığın hem kendini içeriden eleştirmesi hem de dıştan gelen eleştirileri dikkatele çözümlemesi gerekmektedir. Bu bağlamda geçen hafta içerisinde yaşanan İLSİS sorununu detaylarıyla sıralıyoruz...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mayıs 2005 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl içi ve il dışı atamalar için siteden başvuru yapılıyor. http://ilsis.meb.gov.tr

Ancak siteye girmek gündüz saatlerinde mümkün olmuyor. Öğretmen kişisel bilgilerinde yanlışlık varsa düzelmek istediği zaman düzeltemiyor. Tayin isteme 27'sinde başladı. Yarın son gün ama evraklarımı ancak yarın teslim edecem. İnternetten başvurular geçen sene başladı ama hala bir yol almış değiliz. İnternet öğretmenler için işkence oldu kolaylık değil.

Tayin isteme sırası okuyunuz ve gülünüz.

1. Siteden Kişisel Bilgi değiştirmek: Siteye girseniz dahi değişiklik gündüz vakitlerinde en iyi ADSL ile bile mümkün olmuyor. Gece 2'de gireceksiniz.

Bilgi değiştirme yetkisi önceden okullardaydı ama sonra yetkiyi okuldan alıp il milli eğitim müdürlüklerine verdiler. İl milli eğitim müdürlükleri kişisel bilgilerde değişiklik yapamayınca 3 gün önce yetkileri okula verdiler. Ama okuldanda giremiyorsunuz.

2. Tayin başvurusu yapmak: İnternetten tayin istiyorsunuz... Amman yanlışlık yapmayın... Çünkü, sonradan değişiklik yapamıyorsunuz!!!! Değişiklik yapamazsak ne anlamı var bu internet kolaylığının....

3. Tayin başvuru sayfasına çocuk için ek hizmet puanı kısmı var. Herkes çocuklarını da yazıyor ek hizmet puanı alıyor. Tayin atamalarına son 3 gün kala neymiş "millet yanlış yazar" diye iptal etmişler. Zaten bu alanda tayin isteyenler siteden değişiklik yapamıyorlar. İptal edilecek bir şeyi siteye niye koyuyorsunuz bunu da anlamış değilim.

4. Tayin Başvurusunu Onaylamak: Tayin istediniz ama işiniz bitmiyor. Tayin işinin müdür tarafından siteden onay gerekiyor. Müdür işi gücü bırakacak açılmayan sitede uğraşıp tek tek özlük modülünden onay verecek. Kolaylığa pratikliğe bak!!!! Siteyi açsa yine yapamaz!!!! Birde il milli eğitim siteyi açıp müdür onayını siteden görecekmi.... Açabilirse görür!!!????

5. Tayin Başvuru Evrakları: Siteden tayin istediniz ve sitedeki evrakların çıktısını alacaksınız. Siteyi açabilirseniz olabilir ama site gündüz açılmıyor.... Çıktıyı aldığınızı farzedelim,
onları da aldığınız zaman, imzalayıp müdüre onaylatıyorsunuz. Sonra birde ilçe milii eğitim müdürü imzalıyor. Vesselam... Bunların herbirini yaptıkta ben şunu anlamadım. Hani internetten yapıyorsun başvuruyu sonra kağıtları imzalatıyorsun çok pratik çoooookkkk.

Pazartesi gününden bugüne kadar uğraşıyorum. Okul il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri arasında mekik dokudum. Ne ilçe ve il milli eğitim hiçbir şey yapamadı. Okul özlük işleri sağolsun şifrelerini bir akşamlık bana verdilerde evdeki ADSL ile gece yarısı internete bağlanarak zar zor işimi hallettim.

Teşekkürler İyi Çalışmalar....

Yazan: Erkan Kahveci

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber