Erciş'te öğretmenler mahallesi kuruldu, sıra Umutkent'te

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2011 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen depremin ardından öğretmenler için kurulan prefabrik evlerin çoğu tamamlanırken, 2 bin konteynırlık Umutkent Projesi'nde sevkiyatın bu hafta başlayacağı belirtildi.

5 Aralık tarihinde Van'da başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesinde, yerle bir olan Erciş ilçesinde öğretmenlerin kalabileceği yeni bir alan oluşturuldu. Kızılay tarafından Erciş'te görev yapacak öğretmenler için kurulan prefabrik evler tamamlandı. 2 oda ile banyo ve mutfaktan oluşan 90 konteynırlık Öğretmenler Mahallesi'nde 82 konteynır tamamen kullanıma hazır hale getirildi.

Kızılay Konteynır Kurulum Kent Başkanı Gürhan Aygün, ''Burada 90 konteynırlık altyapı çalışmalarını tamamladık. Bununla birlikte pis su, temiz su ve elektrik tesisatları da tamamlandı. Şu an 90 adet için altyapımız hazır. 82 adet konteynır kuruldu ve bütün bağlantıları yapıldı. Öğretmenler ne zaman yerleşir, onu bilemiyoruz ancak burada yerimiz ve konteynırlar kullanıma hazırdır. Konteynırlar 15 ve 21 metrekare büyüklüğe sahip, 2 oda, banyo ve mutfaktan oluşuyor'' dedi.

Konteynırlarda kalacak olan öğretmenlerin Erciş Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde belirleneceği, öğretmenlerin okullar açılmadan önce geçici konutlara yerleştirileceği kaydedildi.

Kurulacak olan Umutkent Projesi ile ilgili de bilgi veren Aygün, ''Türk Kızılayı olarak 2 bin konteynırlık bir projemiz daha var. Umutkent adında bir konteynır kent kuracağız. Bunların da sevkiyatına bu hafta içinde başlanacak. Hızlı bir şekilde sevk edilip vatandaşlarımızın hemen yerleşmeleri sağlanacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber