Bakan hocalar, bakan öğrencileri ile aynı kabinede/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2011 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
61. Hükümetin Bakanlar Kurulu'nda üç nesil bir arada bulunuyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e; Dinçer'in ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e üniversitede hocalık yaptığı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini Başbakanlık yeni binada kabul etti.

Kürsüde ilk sözü alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. "Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğümüz, Konya'daki bir öğretmenimi arayıp buldu ama hemen yanı başımdaki bir öğretmenimi bulamamıştı. Ben açıklayayım şimdi." diyen Dinçer, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın üniversiteden hocası olduğunu söyledi.

Dinçer, "Başbakan Yardımcımız, benim fiilen de hocamdır aynı zamanda üniversiteden, öğretmenim sayılır. Öncelikle onun gününü kutluyoruz. Bakanlar Kurulu'nda üç nesil hocayız. Sayın Başbakan Yardımcımız benim hocam, Bakanlar Kurulu'nda benim de bir öğrencim var. Dolayısı ile üç nesil bir arada bulunuyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay konuşmasında salondaki öğretmenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Öğretmenler Günü dolayısı ile birçok tören düzenlendiğini kaydeden Atalay, "Bunları formalite olarak görmemek lazım. Bu mesleğin değeri açısından ben bunu çok önemli görüyorum." şeklinde konuştu.

Öğretmen olmanın hazları olduğunu söyleyen Atalay, "Sağ olsun, Ömer bugün söyledi, benim için de bir haz. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Benim öğrencisi ile aynı kabinede olma ayrıcalığım var. Ömer, benim üniversiteden öğrencim, iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz ve bugün Milli Eğitim Bakanı. Kendisine başarılar diliyorum." dedi.

Bazı öğretmenleri ile iletişiminin devam ettiğini aktaran Atalay, "Onların bu mutluluğunu görüyorum, ziyarete geliyorlar, bazen biz arıyoruz. Hayatın değişik alanlarında ülkesine hizmet eden, başarılı olan öğrenciler herhalde öğretmenlerin en büyük övüncüdür. Hepimiz o hazzı duyarız. Ben de bugün o hazzı farklı olarak duyuyorum." diye konuştu.

Van ve Erciş'te hayatını kaybeden öğretmenleri hatırlatan Atalay, "Ben onlara görev şehidi diyorum. Bugüne damgasını onlar vurdu." ifadesini kullandı.

Toplantı sonunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dinçer, kabinede bulunan öğrencisinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün olduğunu açıkladı. Beşir Atalay'ın nasıl bir öğretmen olduğu da Bakan Dinçer'e soruldu.

Dinçer, "Bir kere sosyoloji ve sosyal psikoloji dersleri çok sevdiğim derslerdi. Dolayısı ile zevkle aldığım bir dersti. Çok da çalıştığım bir dersti ama..." diyerek yanında bulunan Başbakan Yardımcısı Atalay'a döndü. Ardından gülümseyerek, "Sırları söyleyeyim mi hocam?" diye sordu. Yaşanan gülüşmelerin arından Bakan Dinçer, "Gerisini daha sonra söyleyeyim. Hocamın yanında anlatamam." diyerek gazetecilerin yanından ayrıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY İLE AKSARAY'I TEMSİLEN GELEN ÖĞRETMEN GÜLŞEN EKİN'İN FOTOĞRAFINI MİLLİ EĞİTİM BAKIN ÖMER DİNÇER ÇEKTİ.

Öte yandan konuşmaların ardından Bakan Dinçer, Başbakan Yardımcısı Atalay'a bir çiçek sundu. Ardından Atalay ve Dinçer, 81 ili temsilen gelen öğretmenlerle tek tek tokalaşarak hediyeler verdi. Van'ı temsilen gelen Osman Çoban isimli öğretmen, bölgede eğitim öğretimin biran önce yeniden başlamasını istediklerini belirtti. Atalay da, hazırlıkları 5 Aralık'a kadar tamamlamak için bütün imkânları seferber ettiklerini dile getirdi.

Ardından Başbakan Yardımcısı Atalay ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesi öğretmeni Gülşen Ekin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile fotoğraf çektirdi. Atalay ve Ekin'in fotoğraflarını çeken kişi ise Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber