Van Cezaevi'nden bin 250 nakil yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2011 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, depremlerin ardından cezaevlerinde bulunan bin 250 tutuklu ve hükümlünün çevre illere nakledildiğini bildirdi.

Güler AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim'deki 7.2 ile 9 Kasım'daki 5.6 şiddetindeki depremlerin ardında Van F Tipi ile M Tipi cezaevlerinde kalan bin 250 tutuklu ve hükümlünün tedbir amacıyla çevre illerdeki 14 ayrı cezaevine nakledildiğini söyledi.

Depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmasında her iki cezaevine de ''hafif hasarlı'' raporu verildiğini dile getiren Güler, ''Bu hasar tespit raporunun ardından cezaevlerinde tadilat yapılacak. Artçı depremlerin durması ve kentte hayatın normale dönmesiyle tutuklu ve hükümlüler tekrar geri getirilecek'' dedi.

Van Adliye Binası'na da teknik ekip tarafından ''oturabilir'' raporu verildiğini anımsatan Güler, ''Geçen yıl Van'da yapımına başlanan yeni adliye binasının inşasına hız verildi. İki ay içinde yeni adliye binamıza taşınmayı umut ediyoruz. Tutukluların başka illere nakledilmiş olması, göçler sebebiyle insanların adresinde bulunmaması, avukatların bürolarına giremediklerini ve müvekkillerine ulaşamadıkları belirtmeleri gibi nedenlere duruşmaların yapılamıyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber