THK Genel Başkanı: 2023'te kendi mekiğimiz ile uzaya çıkacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2011 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, Türkiye'nin Kendi yaptığı insanlı bir mekik ile Cumhuriyet'in 100. yılı yani 2023 yılında uzaya çıkacağını söyledi.

Bu yıl kurdukları Havacılık ve Uzay Üniversitesi ile havacılık sektörüne büyük hizmet verdiklerini belirten Yıldırım, "25 uçak ve 300 öğrenciyle, eğitim merkezlerimizle ve kalifiye elemanlarımızla kurum olarak AB'ye girdik." dedi.

Bölge toplantısına katılmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Türk Hava Kurumu Genel Başkanı emekli Tümgeneral Yıldırım, Vira Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Havacılık ve Eğitim Başkanı Vedat Sayman ile THK Sinop Şube Başkanı Nuri Şişman katıldı. Uzayda yeni bir Türkiye kuracaklarını ifade eden Başkan Yıldırım, Türk insanının önümüzdeki zamanlarda en önemli işlerinden birisinin bu olacağını söyledi. THK'nın hedeflerinin arasında 2014 yılında Türkiye'nin kendi uçağıyla uçmasını sağlamak olduğunun altını çizen Yıldırım, "Üniversitemizin bir başka özelliği de 1953 yılında ara verdiğimiz uçak yapımıyla ilgili işe 2012 yılında tekrar başlıyoruz. Türk Hava Kurumu uçak fabrikasında üretilecek uçak 2014 yılında semalarımızda ay yıldızlı bayrağımız üzerinde uçmaya başlayacak ve ülkemizin her tarafında da havacılık sevdalılarının hizmetinde olacak." diye konuştu.

THK'nun Türkiye'nin sınırlarının dışına çıktığını belirten Yıldırım, "AB önemli görevler üstlenen bir kurum. Bunun yanında da Atatürk 'istikbal göklerdedir' demiş biz bu söze uzayı da dahil ediyoruz. Yani Atamız bunu kastederek söylemiş. Biz de uzayda yerimizi almış olacağız. Uzay üssümüz olarak yine kendi toplarımız olacak, Ankara'dan kalkacak uzay mekiğimiz uzayda görevini yaptıktan sonra tekrar Ankara'ya inmiş olacak. Uydumuzu da aynı şekilde mekiğimiz uzaya çıkartarak yörüngesine yerleştirerek tekrar Ankara'daki üssüne geri dönecek. Bir diğer konu ise uzayda kendi laboratuvarımızı mutlaka kurucağız. Türkiyenin ihtiyacı olan bilim alanındaki gelişmeleri burada kuracağımız laboratuvardan takip edeceğiz ve bunu da gerçekleştirmemek için hiçbir neden yok. Bilgimiz irademiz ve azmimiz var. Bunun için de her şeye sahibiz."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber