Daire amirlerini dolandırdığı iddia edilen 5 kişi serbest

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2011 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Özel İdare Müdürü ile Kırklareli Vize Mal Müdürü'nü arayarak kendilerini 'Başsavcı' olarak tanıtarak, "suç örgütüyle bağlantını tespit ettik" diye korkutup 150 bin lira dolandırdıkları iddiası ile gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 5 kişi nöbetçi savcı tarafından serbest bırakıldı.Tunceli Ova İlçe Özel İdare Müdürü V.G.'yi, telefonla arayan bir kişi kendisini 'Tunceli Başsavcısı' olarak tanıttığı öğrenildi. İddiaya göre sözde Başsavcının V.G.'ye, "Sizin isminizle PKK'ya para aktarılıyor. Şahıslar şu anda takip ediliyor. Tunceli Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile birlikte toplantı halindeyiz. Bunları suçüstü yakalamak için hesaba 100 bin lira yatırmanı istiyoruz." diyerek telefonu kapattığı öğrenildi. V.G.'nin de istenilen parayı çeşitli tarihlerde banka hesaplarına yatırdığı, çekilen paralardan sonra aynı kişilerin V.G.'ye bu seferde 30 bin lira kredi çektirip, Alanya'daki bir bankada açılan hesaba yatırttığı iddia edildi. Parayı gönderen V.G.'nin daha sonra olaydan şüphelenerek Ovacık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu ve paranın 01.12.2011 tarihinde çekileceğini bildirdiği öğrenildi. Toplamda 130 bin lira dolandırdıkları iddia edilen H.B.(32), G.G.(25), M.K.(24), A.B.(22) ve Y.B (35) Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Zanlıları sorguya alan polis, söz konusu kişilerin bütün bankalardaki hesaplarını incelemeye aldığı öğrenildi. Polis banka hesaplarında yaptığı inceleme sonucunda aynı kişilerin Kırklareli Vize İlçe Mal Müdür Vekili H.K.'yı da aynı yöntemle dolandırdığını tespit ettiği iddia ediliyordu. H.K.'nin yatırdığı 21 bin liranın 2 bin 500 lirasının zanlılar tarafından çekildiği, kalan paranın ise polis ve mal müdürünün birlikte hareket etmesi sonucu bloke edildiği öğrenildi.

Bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen H.B.(32), G.G.(25), M.K.(24), A.B.(22) ve Y.B (35) nöbetçi savcı tarafından serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber