Molotoflu saldırıda bulunan 20 yıl hapisle yargılanacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Aralık 2011 09:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Geçen yıl molotofla polis yaralayan, geçtiğimiz eylülde de "Bu sefer sizi öldüreceğim" diyerek aynı eylemi tekrarlayan Ş.B. için "yakarak adam öldürmeye teşebbüsten" 20 yıl hapis istemli iddianame hazırlandı

Adana'da polise molotof kokteyli atan 15 yaşındaki şüpheli hakkında, 'yakarak adam öldürmeye teşebbüs'ten 20 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Son günlerde molotof kokteylli eylemlere ilişkin art arda alınan kararlara son halka Adana'da eklendi. Adana Cumhuriyet Savcısı, polislere molotof kokteyli atan 18 yaşından küçük 2 sanık hakkında "kasten yakmak suretiyle adam öldürmeye teşebbüs" ve "görevli memura silahla etkili eylem" suçlarından iddianame düzenledi. İddianameye göre 15 yaşındaki tutuklu Ş.B., 4 Mayıs 2010'da Şakirpaşa Polis Merkezi'nde görevli M.Y.'nin üzerine molotof kokteyli atarak, yaralanmasına yol açtı. Bu konuyla ilgili soruşturma sürerken bu kez 30 Eylül 2011 günü, Ş.B.'nin de içinde bulunduğu bir grup, Şakirpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerini rahatsız etti. Durum polis memuru M.Y.'nin yer aldığı ekibe iletildi. Polis ekibi, grubu uyararak olay yerinden gönderdi. Bu sırada Ş.B. "Daha önce sizi yaraladım, bu kez öldüreceğim" diyerek polislere hakaret etti. Yaklaşık 10 dakika sonra da elindeki molotof kokteylleriyle dönen Ş.B., polis ekibine saldırdı. Polislere isabet etmeyen şişeler, yere düşüp yanmaya başladı.

"İŞLEDİĞİ FİİLİ ALGILIYOR"

Yapılan soruşturma sonucu Çocuk Polisi tarafından gözaltına alınan Ş.B., 18 Kasım'da tutuklandı. Ş.B.'nin soruşturmasını yürüten savcı iddianamesini hazırladı. Ş.B. hakkında "Kasten (yakmak suretiyle) adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl, "görevli memura 'silahla' etkili eylem" suçundan 3 yıl ve "hakaret" suçundan ise 1 yıla kadar hapis talep edilen iddianame mahkemeye sunuldu. Ş.B. hakkında, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan verilen "İşlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabilme ve davranışlarını buna göre yönlendirme yeteneği gelişmiş" raporu da iddianameye konuldu. İddianamede şüpheli Ş.B. için yaş indirimi uygulanması da istendi.

SON 3 HAFTADA YAŞANANLAR

14 Kasım : Emniyet Müdürü' ateş yetkisi ' istedi

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, korsan gösterilerde atılan molotof kokteylinin hukukta adının "likit bomba" olarak değişmesi gerektiğini belirterek, "Bu meyve değil ölüm kokteyli. Molotof kokteyli atıldığında gerektiğinde silah kullanılmalıdır ve gösterici o an vurulmalıdır" dedi. Müdür Avcı, "Bu çok özel bir bomba ve herkes yapamaz. Bu bomba insanların ölümüne, evlerin, işyerlerinin yanmasına neden olmaktadır. Emniyet güçlerine vurabilme yetkisi verilmeli ve o an vurulmalıdır. Yoksa daha çok canımız yanar" açıklaması yaptı.

27 Kasım : Mahkeme 'silah' dedi , 12 yıl verdi

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2010 tarihinde 4 adet molotof kokteyli ve molotof yapımında kullanılan havai fişeklerle yakalanan 2 sanığa, "terör örgütüne silah sağlamak" suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Böylece molotof ilk kez 'silah' olarak kabul edildi. Mahkeme gerekçeli kararında, Kasım 2009 tarihinde İstanbul Küçükçekmece'de İETT otobüsüne molotof kokteyli atılması sonucu yanarak yaralanan hayatını kaybeden lise son sınıf öğrencisi Serap Eser'i de örnek göstererek, "Bu olay bir tek molofof kokteylinin bile toplum ve insan hayatı açısından hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermesi açısından önem arz etmektedir" denildi.

1 Aralık: 'Molotof atan çocuk ailesinden alınacak'

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, toplumsal olaylarda polise taş ve molotof atan çocuklara ilişkin 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nu işleteceklerini belirterek, "Bu çocukları ailelerinden alıp Sevgi Evleri'ne yerleştireceğiz." dedi. Diyarbakır'daki çocuk problemini ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını söyleyen Vali Mustafa Toprak, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Emniyet Çocuk Şubesi'nin eş güdümle çalışacağını belirtti. Anne ve babaları önce uyaracaklarını, ardından para cezası vereceklerini belirten Vali Toprak, "Tüm bunlara rağmen eylem devam ederse çocukları mahkeme kararıyla ailelerinden alıp 6-7 kişilik Sevgi Evlerimize yerleştireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber