Polis Akademisine yeni ders müfredatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Akademisi Başkanlığının ders müfredatı, güvenlik alanındaki değişimler ve emniyet birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlendi.

Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültede okutulan derslerin, Avrupa Kredi Transfer Sistemine göre kredi değerleri, teşkilatın değişen ihtiyaçları, güvenlik alanındaki değişimler göz önüne alınarak yeniden değerlendirildiğini söyledi.

Bu yılın şubat ayında, bir profesör, üç doçent, iki 2. sınıf emniyet müdürü, bir yardımcı doçent ve bir başkomiserden oluşan ''Fakülte Müfredat Komisyonu'' kurulduğunu anlatan Bilgiç, şunları kaydetti:

''Zaman zaman dile getirilen sıkıntıları gidermek, polis amirlerinin mezun olduktan sonra mesleğe hazır hale getirilmesi taleplerini karşılamak için öğretim üyeleriyle Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinin görüşlerini sorduk. Komisyon üyelerinin katılımıyla bütün bölüm başkanlıkları, anabilim dalı başkanlıklarının, hepsinin görüşleri sorularak müfredattaki dersler gerekli mi gereksiz mi, bir dönem yeterli mi yada 2 yıl okutulmalı mı gibi bütün bu yönleriyle tek tek gözden geçirildi. 5-6 aylık bir çalışma neticesinde yaz sonu itibariyle öğrencilerimizin mesleğe daha hazır hale gelmelerini sağlayacak yeni müfredatı oluşturduk.''

-Uygulamalı polislik eğitimine ağırlık verilecek-

Emniyet Genel Müdürlüğünün onayıyla hazırlanan yeni ders müfredatının, polis birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğuna işaret eden Bilgiç, yeni düzenlemeye göre, uygulamalı polislik eğitimine ağırlık verileceğini vurguladı.

Yakın savunma, beden eğitimi gibi derslerin daha önceki müfredatta da yer aldığını,ancak yeni dönemde bu derslerin yanı sıra polis taktik eğitimini pekiştirecek uygulamalara da yer verileceğini dile getiren Bilgiç, ''Bu uygulamalı derslerde, örneğin telsiz kullanımı ve toplumsal olaya müdahale yöntemleri gibi konular ağırlıklı olacak'' dedi.

Uygulamalı ders saatlerinin artırılmasının yanı sıra teorik derslerin sadeleştirilmeye çalışıldığını, Kamu Yönetimi dersinin 2 dönemden tek döneme indirildiğini anlatan Bilgiç, ''Türkiye'nin Toplumsal Yapısı, Çağdaş Siyasal Akımlar, Toplumsal Olayların Yönetimi, Uygulamalı Polislik 1 ve 2'' gibi yeni derslerin müfredata eklendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber