Engellilere 1 günlük askerlik...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Genel Komutanlığı'nın Özürlüler Haftası dolayısıyla düzenlediği "Engellilere Yardım Seferberliği" çerçevesinde, askerlik görevini yerine getiremeyen 163 engelli vatandaş, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda 1 günlük temsili askerlik hizmetine başladı.

Türkiye Sakatlar Derneği, Omurilik Felçlileri Derneği ve İstanbul Özürlüler Merkezi'nin de aralarında bulunduğu İstanbul'da engellilere hizmet veren 8 dernek ve kuruluşa üye 163 engelli vatandaş, aileleri ile geldikleri Maslak'taki İl Jandarma Komutanlığı girişinde davul zurna eşliğinde halay çekilerek askere uğurlandı.
Daha sonra kışlada asker elbiseleri verilen ve tıraş edilen engelliler, gruplar halinde eğitim alanında toplanmaya başladı.

Gün boyu devam edecek temsili askerlik süresince engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma ve nişan alma, trafik, olay yeri inceleme, sağlık, çevre koruma, patlayıcı madde imhası gibi konular ile tören yürüyüşü eğitimi verilecek. Ardından da engellilere, yemin töreni düzenlenecek ve terhis belgeleri dağıtılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber