Tarım Gönüllüleri'nde psikolojik sorunlar

Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından geçen yıl uygulanmaya başlanan ''Bin Köye Bin Tarım Gönüllüsü'' Projesi'nde görev alan gönüllülerde psikolojik sorunlar başladığı öne sürüldü.

KESK'e bağlı Tarım Orkam-Sen Antalya Şube Sekreteri Şahin Elyakut, düzenlediği basın toplantısında, ''Bin Köye Bin tarım Gönüllüsü'' Projesi'nin bir yıllık dönemini eleştirdi. Projenin başarılı olmadığını, bu projede görev alanların seçiminin basit bir mülakat sistemine göre yapıldığını, imzalanan sözleşmelerin taraflarının kimi zaman şirket, kimi zaman İl Özel İdaresi olduğunu savunan Elyakut, şunları kaydetti:

''Ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere verilen ücretler komik olup, ikinci yıl için herhangi bir artış yapılmamaktadır. Tüm zamanını köyde geçirmek durumunda olan, barınma, ulaşım, iletişim gibi sorunları çözümlenmemiş olan, ayda 500-600 YTL net maaşla geçinmeye çalışan gönüllüler, sistem gereği muhasebeci parasını da ceplerinden ödemek zorunda kalmaktadırlar. Köylerden kısa süreli memleketlerine gitmeleri halinde bile maaşları kesilen, amirinin kim olduğu belli olmayan Tarım Gönüllüleri'nde psikolojik sorunlar görülmeye başlanmıştır.''

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber