Emekliler 4 ilde eyleme hazırlanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2005 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilerin aldığı maaşların Türkiye'de gerçekleşen açlık sınırının bile oldukça gerisinde olduğunu bildirdi.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde bir basın açıklaması yapan Emekli-Sen Genel Başkanı Beysülen, ülkede 7 milyon emeklinin olduğunu belirterek, yıllardır uygulanan ekonomik politikalar dolayısıyla emeklilerin büyük sıkıntılar içinde yaşam savaşı verdiklerini kaydetti.

Hükümetin rakam oyunlarıyla açlık sınırın altında emekli maaşı alanın olmadığını söylediğini iddia eden Beysülen, "Son hesaplamalara göre açlık sınırı 670 milyon liradır.Yani aldığımız maaşlar bu ülkede gerçekleşen açlık sınırının bile oldukça gerisindedir" dedi.

Beysülen, açlık sınırının altında olan maaşlarının insanca yaşabilecekleri bir düzeye çıkarılmasını isteyerek sağlık sorunları için gittikleri sağlık kuruluşlarındaki sorunların kaldırılması gerektiği vurguladı. Maaş alırken karşılaştıkları sorunlarının ve banka kuyruklarının kaldırılmasın da isteyen Beysülen, TÜFE alacaklarının hemen ödenmesini ve 10 yıldır çıkarılmayan sendika yasasının çıkarılmasını istedi. Beysülen, taleplerini dile getirmek için 14 Mayıs'ta İstanbul, Ankara, Adana ve Aydın'da bölge mitingleri yapacaklarını kaydetti. Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber