Lüksün simgesi artık beyaz otomobil

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Aralık 2011 10:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Otomobilde en fazla tercih edilen renkler belli oldu. Yükselişini sürdüren beyaz renk, gümüşü yakalayarak lüks algısında gümüş ile siyahın yerini aldı. Birkaç yıl öncesinin popüler rengi siyahta ise düşüş sürüyor.

DUPONT Global Otomotiv Renk Popülarite Raporu, bu yıl 59. kez araştırma sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, beyaz/inci rengi yüzde 22 ile 2011 yılında en fazla tercih edilen renk olan gümüşü yakaladı. 2010 yılında, beyaz/inci beyazı, dünya renk sıralamasında yüzde 16 oranla gri ile birlikte üçüncü sırayı paylaşıyordu. Araştırmada, Kuzey Amerika'da beyazın artan popülerliği ve Avrupa, Çin, Kore, Güney Amerika ve Güney Afrika'daki popülerlik dalgası ile birlikte, beyazın 2011 yılında payını dünya genelinde yüzde 22'ye yükselttiği belirtildi. Bu yılki rapora göre, yüzde 20 ile siyah ve yüzde 13 ile gri üçüncü ve dördüncü sıraya düşerken, yüzde 7 ile kırmızı ve yüzde 6 ile mavi sıralamadaki beşinci ve altıncı yerlerini korudu. Tercih sıralamasında daha sonra yüzde 5 ile kahverengi, yüzde 2 ile yeşil, yüzde 1 ile sarı/dore geliyor.

Türkiye'de beyaz ve gri

DuPont Renk Pazarlama Yöneticisi, Nancy Lockhart, beyaz/inci beyazının, tarih boyunca popüler bir renk olmasına rağmen, bu seneki yükselişin tahminlerden fazla olduğuna dikkat çekti. Lockhart ?Gümüş ve siyah bir zamanlar lüksün simgesi olmasına rağmen artık beyaz hüküm sürüyor. Dünyada herkes, aracında konforu hissetmeyi istiyor. Klasik beyaz ve inci parlaklığında beyaz efektleri lüks tasarımlara ilham kaynağı oluyor? dedi. DuPont Türkiye Otomotiv Çözümleri Müdürü Lale Kement de Türkiye'de beyaz rengin ticari araçta çok tercih edildiğini belirterek, ?Metalik grinin ikinci sırada yer aldığını söyleyebiliriz. Binek araç pazarında ise yine gri ile beyazın çekişmesini görüyoruz ve gri sıralamada öncülüğünü devam ettiriyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber