Van'a 14 bin konteyner ulaştırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2011 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Van'daki depremzedelerin kışı sıcak bir ortamda geçirmelerini sağlamak için yoğun 14 bin konteyneri ulaştırdı.

Depremzedelere yapılan yardımlara ilişkin açıklama yapan AFAD, bugüne kadar 29 bin 47 depremzedenin deprem bölgesinden nakledilerek, kamu tesislerine yerleştirildiğini belirtti.

Bu kişilerin ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığına dikkat çekilerek, "Kendi imkânları ile çeşitli illerimize giden depremzede vatandaşlarımızın ilgili Valiliklere müracaatı sonucu, barınma hizmeti verilenlerle birlikte bu rakam 35 bini aşmaktadır. Üretim siparişi verilen 27 bin 20 konteynerin 13 bin 717 adedi bölgeye ulaştırılmış olup, yaklaşık 10 bine yakını kurulmuştur. Konteynerler, öncelikli olarak konutları yıkık ve oturulamaz olan vatandaşlarımızın barınmaları için tahsis edilmiştir." denildi.

Van Merkez'de 19, Erciş'te 3 yerleşim yerinin, konteyner alanı olarak belirlendiğine belirtilen açıklamada, "Van ve Erciş Mahalle Muhtarları için 70 adet ofis konteyneri yaptırılmaktadır. Muhtar Çalışma Ofisi olarak kullanılmak üzere planlanan konteynerlerin 38 adedi teslim edilmiştir. Deprem bölgesindeki kamu binaları ile ilgili kesin hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup, ilgili kurumlar hasar gören binalarının yapımı konusunda harekete geçmişlerdir. Van Merkez köyleri ile Erciş Merkez ve köylerinde kesin hasar tespit çalışmaları bitirilerek listeler askıya çıkartılmıştır." değerlendirmesi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber