Aytaç Durak 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla tutuklandı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2011 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak 'ihaleye fesat karıştırmak, devlet malını zarara uğratmak, resmi belgeyi gizlemek ve kamu malını kendi çıkarı için kullanmak'' iddiasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 28 Mart 2010'da uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın 2006 yılında Seyhan ilçesi Menekşe köyünde yarısı özel şahsa ait 13 dönümlük arsayı, ihaleyle damadına verdiği iddia ediliyordu.

Aytaç Durak, bu iddia üzerine eski genel sekreter Hasan Gülşen, eski belediye hesap işleri daire başkanı Selçuk Özkök ve damadı Bekir Cavcav'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi ile sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, eski genel sekreter Hasan Gülşen ve Atilla Kuzucu, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken 9 kişi serbest bırakılmıştı.

Mahkeme heyeti, Aytaç Durak ile damadı Bekir Cavcav, eski genel sekreter Hasan Gülşen ve Atilla Kuzucu'nun tutuklanmalarına karar verdi.


MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Sabah saatlerinde Aytaç Durak ve dönemin genel sekreteri Hasan Gülşen'in de aralarında bulundu 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyede cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 13 kişiden 9'u serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Aytaç Durak, Hasan Gülşen, Bekir Cavcav ve Atilla Kuzucu ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.


GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanlığı'nca hakkında açılan soruşturmalar nedeniyle 22 ay önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, imar yolsuzluğu soruşturması kapsamında ifade vermek üzere adliyeye getirildi.

Alınan bilgiye göre, Menekşe köyündeki arsa satışı ile ilgili imar yolsuzluğu yaptığı gerekçesiyle açılan soruşturmada ifade vermek üzere 13 kişi ile birlikte ifadesi alınmak üzere Adana Adliyesi'ne getirildi.

Cumhuriyet Savcısına ifade verecek olan Durak'ın yanı sıra, Hasan Gülşen, Selçuk Özkök, Özlem Kulak'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi ifade verecek.

Polis tarafından gözaltına alınan Durak, Adana Adliyesi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber