İç denetimde kalite değerlendirmesi başlıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2011 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÇ DENETİMDE KALİTE DEĞERLENDİRMESİ BAŞLIYOR

Kamu Yönetiminde bir ilk gerçekleşiyor. Türkiye'de tüm iç denetim birimleri kalite değerlendirmesinden geçecek. 15.10.2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kalite Güvence Geliştirme Programı çerçevesinde tüm Bakanlıklar, Belediyeler ve Üniversitelerde yürütülen iç denetim çalışmaları ?Kamu İç Denetim Standartları? çerçevesinde değerlendirilecek ve raporlanacak.

İç denetim birimlerinin kalite değerlendirmelerini uluslararası iç denetçi sertifikasına haiz kamuda görev yapan iç denetçiler yapacak. Kalite değerlendirmesi sonrasında hazırlanan rapor İç Denetim koordinasyon Kuruluna sunulacak. İç Denetim Koordinasyon Kurulunun kalite değerlendirme sonuçlarını toplulaştırarak kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Kalite Güvence Geliştirme Programının tanıtımı için Afyon'da 12-14 Ocak 2012 tarihlerinde bir toplantı yapılması planlanıyor. Yaklaşık olarak 70 veya 80 civarında iç denetim birimi başkanının katılması beklenen toplantıda kalite değerlendirmelerinin nasıl yapılacağı ve iç denetim birimlerinin kalite değerlendirmeleri öncesinde hazırlık olarak neler yapması gerektiği üzerinde durulacak.

Denetim faaliyetlerinin kalite değerlendirmesinin yapılması uygulamasının bir ilk olmakla birlikte bazı iç denetçiler bu değerlendirmelerin tüm kamu kurumlarında yapılabileceğini düşünmediklerini ifade ediyorlar. Ankara'da görev yapan bir iç denetçi İç Denetim Koordinasyon Kurulunun mevcut yapısının sorunlu olduğunu ve görev yapan üyelerin diğer işlerinin yanında Kurul üyesi olarak yapmaları gereken faaliyetlere zaman ayırmadıklarını ve kamuda iç denetim faaliyetlerine sahip çıkmadıklarını belirtti. Kalite değerlendirmesini yapacak uluslararası sertifikalı iç denetçilerin geçici görevli olarak çalışacaklarını, bu durumun kalite değerlendirme çalışmalarını aksatacağını belirten ilgili iç denetçi, İç Denetim Koordinasyon Kurulunun acilen yapılandırılması gerektiğini ancak bu konuda bu zamana kadar bir adım atılamadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber