Kırmızı et yiyin ama mutlaka spor yapın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2011 13:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut Özcan, sigara, yanlış beslenme ve hareketsiz yaşamın kalp damar hastalıklarını tetiklediğini ifade etti. Özcan, kırmızı et konusunda kimseye tüketmemesi konusunda söylemde bulunmadıklarını, ama kırmızı et tüketimi sonrasında spor yapılmasını tavsiye etti.

Kayseri'nin Develi Belediyesi, eğitim ve kültür hizmetleri kapsamında 'Sigaranın İnsan Sağlığına Zararları' konulu konferans düzenledi. Konferansa Kayseri Ömür Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet Atalay, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mesut Özcan, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yakup Çetinkaya konuşmacı olarak katıldı. Develi Belediye Başkan yardımcıları, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye personeli, Milli Eğitim şube müdürleri ve okul müdürlerinin de katıldığı konferansa Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim alan kadınlar da büyük ilgi gösterdi.

Konferansta, Dünya Sağlık Örgütü tarafından günde bir sigara içenin bile sigara tiryakisi olarak kabul edildiği hatırlatılarak, sigara kullanımının kalp sağlığı açısından en başta gelen risk faktörü olduğunun altı çizildi. Sigaranın, ailesinde kalp hastalığı olanlarda kalp hastalığı riskinde artışa neden olduğu, kullananlarda kalp krizi riskinin içmeyenlerden iki kat daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Dr. Mesut Özcan, sigara içme alışkanlığı, yanlış beslenme ve hareketsizliğin de kalp ve damar hastalıklarına zemin hazırladığını belirtti. Özcan, dinleyicilerden gelen kırmızı et konusundaki soruya ise ?Kırmızı eti yemeyin demiyoruz, yedikten sonra çalışın, yürüyün, spor yapın ve yediğiniz şeyleri eritmenizi tavsiye ediyoruz.? diye cevap verdi.

Dr. Yakup Çetinkaya, ilaç kullanımının insan sağlığına zararlarına da dikkat çekerek, ?Falanca ilacın şu hastalığa faydası olmuş mantığı ile hekime gözükmeden alınan ilaçlar, beraberinde riskler getiriyor ve istenmeyen sonuçlara vesile oluyor. İnsan sağlığı için düzenli spor yapmak şart.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber