Şırnak Valiliği'nden Uludere açıklaması/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Valiliği'nden, Uludere İlçesi'nin Irak sınırındaki hava operasyonunda 35 vatandaşın yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve olaydan sonra hükümetin gündeme aldığı Gülyazı-Ortasu Sınırı Kapısı ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde 28 Aralık'taki hava operasyonu sırasında 35 vatandaşın hayatını kaybetmesinden sonra, Şırnak Valiliği bünyesinde oluşturan kriz masası kapsamında kurulan 3 komisyon çalışmalarına devam ediyor.

Valilik tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bugün yapılan yazılı açıklamada, komisyonların çalışmalara devam ettiği belirtilerek, "Kriz merkezinde kurulan 3 komisyon tarafından olayda vefat edenlerin aileleriyle yaralanan ve olaydan sağ kurtulan vatandaşlar için gerekli her türlü sağlık işlemleri, sosyal hizmet desteği, rehabilitasyon çalışmaları, ayni ve nakdi yardım işlemlerinin yapılmasına başlandı. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilebilmesi için gerekli tüm faaliyetlere devam ediliyor" denildi.

TÜRK VE IRAK VATANDAŞLARI ARASINDA TİCARİ İLİŞKİ KURULACAK

Olaydan sonra hükümetin gündeme aldığı Gülyazı-Ortasu Sınırı Kapısı ile ilgili çalışmaların devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Valilik bünyesinde oluşturulan komisyon, hükümetin olayın ardından hemen gündeme aldığı Gülyazı-Ortasu Sınır Kapısı ilgili hafta sonu yoğun bir çalışma yürüttü. Bölgede kaçakçılık faaliyetlerinin önüne geçecek projenin bölge halkına sağlayacağı ekonomik katkıların yanı sıra, komşu il ve ilçelerinde ticari faaliyetlerine canlılık getireceği öngörülmekte. Sınır kapısının açılması ile yöre halkı, günlük ihtiyaçlarını daha rahat giderebilecek ve Türkiye vatandaşlarıyla, Irak vatandaşları arasında ticari ilişkiler kurulacak. Gelişen ticaret ile yeni istihdam olanakları doğacak. Buna paralel olarak da yakın turizm noktalarına ulaşım kolaylaşacak ve turizm canlılık kazanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber