Veremde yüzde 20 azalma var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2012 20:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul'da verem vakalarının bir önceki yıllara oranla çok az olduğunu belirtti. Dokucu, "İstanbul verileri, veremde 2006'dan beri yüzde 20 oranında bir azalma söz konusu olduğunu gösteriyer.'' dedi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çocuk acil ve çocuk polikliniği açılışına katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu yeni poliklinikleri gezisi sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul'da verem vakalarının arttığı yönündeki haberlerin hatılması üzerine Dokucu, "Hayır, aksine İstanbul verileri veremde 2006'dan beri yüzde 20 oranında bir azalma söz konusu. Ama Türkiye genelinde 17 bin civarında hastamızın olduğu doğrudur. 5 bin 230 civarındaki hastamız da İstanbul'da. İstanbul açısından bakıldığında Türkiye ortalamasına göre biraz fazlaymış gibi görünüyor ama, İstanbul'un özellikle göç alması ve hastaların başka şehirlerden İstanbul'a gelmesi İstanbul'daki hasta sayısını bir miktar arttırıyor. Ama teorik ve pratik anlamda da söylemek gerekirse; verem sayısında bir artışın olduğunu söylemek doğru değildir." ifadesini kullandı.

Veremle ilgili okullarda da çalışma yaptıklarını belirten Dokucu, "Bilgilendirmeye yönelik çalışmalarımız sürekli devam ediyor ama önemli olan burada biliyorsunuz birkaç aşama var. Bunlardan biri mutlaka aşı olmak. Aşı tamamen ücretsiz olarak doğumdan hemen sonra bakanlığımız tarafından yapılıyor. Aşılamada yüzde 97 98 oranında başarımız söz konusu. Onun dışında da hastaların bilgilendirilmesi yönlendirilmesi, halk bilincinin arttırılması konusunda 1-7 Ocak tarihleri arasında biz verem tüberkülozla alakalı bilgiyi arttırmak için propaganda haftası çerçevesinde etkinlikler düzenliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber