Kar nedeniyle eğitime ara veren il ve ilçeler/ Video

Haber Giriş : 10 Ocak 2012 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kırıkkale'de eğitime 1 gün ara

- Kırıkkale'nin Keskin, Karakeçili, Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede yarın eğitime 1 gün ara verileceği bildirildi.

Keskin, Balışeyh, Karakeçili ve Sulakyurt ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde yarın eğitim verilemeyeceği belirtilen açıklamada, il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli vatandaşların da yarın izinli sayılacakları kaydedildi.

Bu arada, Karakeçili'de ise kar kalınlığı 15 santimetreyi geçtiği, kar yağışı nedeniyle Karakeçili-Kırıkkale ve Kaman-Ankara karayollarında yol açma ve tuzlama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.


Kütahya'da da Okul Tatili

Kütahya'nın Altıntaş ve Dumlupınar ilçelerinde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Alınan bilgiye göre, il genelinde iki gün önce başlayan kar yağışı ve tipi, aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Elverişsiz hava koşulları yüzünden Altıntaş ve Dumlupınar'da, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve liselerde eğitime yarın bir günlüğüne ara verilmesi kararlaştırıldı.


Denizli'de eğitime bir gün ara verildi

Denizli'de kar yağışı sebebiyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 9 Ocak 2012 Pazartesi akşam saatlerinde başlayan olumsuz hava şartlarıyla yoğun kar yağışının halen devam ettiği kaydedildi. Öğrencilerin okula gidiş ve dönüşlerinde güvenliklerini sağlamak amacıyla yarın (11 Ocak) il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.


MUĞLA'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL

MUĞLA Valisi Fatih Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamayla, merkeze bağlı dağ köylerinde kar yağışının gün boyunca devam etmesi nedeniyle olumsuzluğa meydan vermemek için 10 köyde ilköğretim okulları 2 gün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, tatil edilen okullar şöyle sıralandı:

"Dokuzçam İlköğretim Okulu, Gazeller İlköğretim Okulu, Göktepe Ş.J.Uz.Çvş. Berkant Şara İlköğretim Okulu, Kuzluk Süleyman Öztürk İlköğretim Okulu, Avcılar İlköğretim Okulu, Çamoluk İlköğretim Okulu, Esençay İlköğretim Okulu, Günlüce İlköğretim Okulu, Sungur İlköğretim Okulu, Taşlı İlköğre tim Okulu."


UŞAK'TA DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, yoğun kar yağışının, kentte hayatı etkilediğini belirterek, il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini söyledi. Düzgün, yağışın yarından sonra da devam etmesi durumunda tatilin uzatılabileceğini kaydetti.


ISPARTA

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede etkili kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını ve bu nedenle ilköğretim okulları ve liselerde bir günlük tatil kararı aldıklarını belirtti.

Etkili kar yağışı nedeniyle Yalvaç'a bağlı Sağır ve Yarıkkaya köylerinin ulaşıma kapandığını kaydeden Altıntaş, sabah saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Yalvaç-Akşehir karayolunda ulaşımın güçlükle sağlandığını belirten Altıntaş, araçların yola zincirsiz çıkmasına izin vermediklerini açıkladı.


KARAMAN

Karaman'ın Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde ilk ve orta öğretimde eğitime bugün ara verildi.

Öte yandan yetkililer, kar kalınlığının ilçe merkezlerinde 40 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığını bildirdi. Sarıveliler'de 8 köyle, Başyayla'da 2 köyle ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Başyayla - Taşkent, Sarıveliler - Taşkent karayolları ulaşıma kapandı.


AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla taşımalı eğitime 2 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı eğitimden yararlanan 7 bin 494 öğrenci, 2 gün okullarına gitmeyecek.

Kar kalınlığının ilçe merkezlerinde 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığı bildirildi.

AA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber