Virüslü mail tuzağını polis deşifre etti/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 19:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul polisinin, internet bankacılığı kullanan vatandaşların şifrelerinin ele geçirilerek dolandırılmasıyla ilişkin 3 ilde başlattığı operasyonunda 12 şüpheli yakalandı. Polisin 388 bin TL'lik havale işlemi tespit ettiği ve bu miktarın 124 bin TL'lik kısmının başka hesaplara aktarılamadan kurtarıldığı belirtildi.

İstanbul Emniyeti Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü'ne ulaşan ihbarlarda, banka hesaplarına müşterilerin bilgisi dışında girildiği ve hesaplardaki paraların başka kişilere havale edildiği belirtildi. Aynı yöntemle 9 kişinin hesaplarının boşaltıldığı belirlenince polis, harekete geçti. Bankalardaki görevlilerden hesaplara ilişkin bilgileri toplayan polis, havale edilmek üzere işlem yapılan 388 bin TL tespit etti. Bunun üzerine hemen ilgili bankalarla irtibata geçilerek 124 bin TL'lik tutarın havalesini durduruldu. Geriye kalan 264 bin TL'nin havale edilmesine ise engel olunamadı.

Polisin tespitlerine göre interaktif bankacılık hesap bilgilerinin 'trojen' ve 'keylogger' gibi virüslü maillerle ele geçirildiği belirlendi. Havale yapılan paraların hangi ATM ve banka şubelerinden çekildiğini belirleyen polis, güvenlik kamera görüntülerini alarak zanlıları tespit etti.

Yapılan operasyonlarda, İstanbul'da 9, Sakarya'da 2 ve Samsun'da 1 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan zanlılar, haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla soruşturmayı yürüten Ümraniye Savcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber