Güneydoğu'ya bu zırhlı kulübeler gönderilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Ocak 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zırhlı güvenlik noktası ihalesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İSTON A.Ş.'nin de yer aldığı 4 firma katıldı. En düşük teklifi veren Ankara merkezli iki firma 314 zırhlı güvenlik kulübesi ihalesini kazandı. İhaleye katılan dört firmanın tasarladığı zırhlı kulübeler Özel Harekât Dairesi'nin Gölbaşı'ndaki üssünde yapılan testleri geçti. Kulübelerin her türlü tabanca, Kalaşnikof, Kanas suikast silahı ile el bombasına karşı dayanaklı olduğu öğrenildi.

Balistik camla kaplanan güvenlik kulübeleri Diyarbakır, Ağrı, Siirt, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Bingöl, Van, Şanlıurfa, Batman, Hakkari, Muş, Şırnak ve Mardin'e gönderilmeye başlandı. 2x2 metre ebadında kulubeler taşınabilir özelliği sayesinde ihtiyaç duyulan ilçelere nakledilebilecek.

İçlerinde ısıtıcı ve projektör olacak bazı kulübelerde tuvalette yer alacak. Öte yandan, ani gelişen terör/toplumsal olayları bastırmak amacıyla Ankara başta olmak üzere çeşitli illerden doğu-güneydoğuya "takviye" gönderilen özel harekat ve Çevik Kuvvet timlerinin barınma sorunu için de prefabrik geçici konaklama merkezi alındı. 800 personele yetecek konutlarda; yemekhane, yatakhane, duş ve wc'ler bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber