Antalya'da liseli kızlara sosyal paylaşım zorbalığı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ocak 2012 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgür ÖZTÜRK

Antalya'da lise arkadaşları 16 yaşındaki kızın yarı çıplak fotoğraflarını sosyal medya ve cep telefonuyla yaydı. Kız 4 okul değiştirmek zorunda kaldı.ANNE ve babası 2 yıl önce boşanan E.A. (16) babasıyla Ankara'da yaşamaya başladı. Annesi de Antalya'ya döndü. E.A., Ankara'da ilköğretim okulunun yanındaki lisede okuyan, birkaç yaş büyük T.P. ile tanıştı. Bir süre sonra ikili internet üzerinden görüntülü görüşmeye ve ?oyun' oynamaya başladı. İddiaya göre, T.P.'nin sorularını bilemeyen E.A., vücudunun üst kısmı çıplak kalacak şekilde soyundu. T.P. de E.A.'nın bu şekilde fotoğrafını çekti.

Arkadaşları yaydı

Anne M.Ö.'nün (43) iddiasına göre, bu fotoğraf, 2010'da Antalya'ya dönüp özel bir okula kaydolan E.A.'nın arkadaşları arasında, sosyal paylaşım siteleri ve cep telefonu mesajları aracılığıyla yayıldı.

?Aileler dikkat edin'

T.P. ile Antalya'da yaşayan 7 öğrenci hakkında suç duyurusunda bulunan anne M.Ö., E.A.'nın 4 okul değiştirdiğini, psikolojisinin bozulduğunu, tanınır korkusuyla kalabalık ortamlara giremediklerini anlattı.

Bu yüzden rehberlik işini de bıraktığını belirten anne M.Ö., ?Ebeveynler çocukları internette neler yapıyor, takip etmeli? dedi. Suç duyurusunun ardından açılan 4 davadan ilki Antalya Çocuk Mahkemesi'nde bir süre sonra görülmeye başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber