Van'da memurlar, su ve elektrik sorunu yüzünden konutlarına taşınamıyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ocak 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN?da 4 yıl önce Memur-Sen Sendikası tarafından TOKİ?ye yaptırılan ve yaklaşık 1 ay önce anahtar teslimi yapılan bin 58 konutun bazılarında su, elektrik ve ısınma sorunu çözülemeyince, memurlar evlere taşınamadı. Çadır ve konteyner bulamadıkları için konutlara yerleşmek zorunda kalan depremzede memurlar ise taşıma su ve elektrikli soba ile zor sartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Van?da 4 yıl önce Memur-Sen sendikası tarafından TOKİ?ye yaptırılan ve bir ay önce de anahtar teslimi yapılan bin 58 dairenin bazılarında su, elektrik ve ısınma sorunu çözülemeyince ev sahibi memurlar ve aileleri mağdur oldu. Depremin ardından çadır ve konteynerlerde yaşayan memurlar sorunların çözüleceği günü sabırsızlıkla beklerken, kalacakları yer olmadığı için evlerine taşınan memurlar ise taşıma su ve elektrikli soba ile yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Memur eşi Bedevi Kahraman, Çadırımız yok, kirada kaldığımız ev ise depremde zarar gördüğü için mecburen buraya yerleştik. Evet başımızı sokacağımız bir evimiz var ama burası çok soğuk, kaloriferler yanmıyor, sular akmıyor. Bir an önce bu sorunun giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz dedi.

MEMUR-SEN TEK ÇARE EYLEM

Konutlarda yaşanan sorunun müteahhit ile TOKİ?den kaynaklandığını ileri süren Van Memur-Sen Başkanı Süleyman Şakar, Her gün beni onlarca kişi arıyor. Sorunlarını onlar da bana iletiyor. Evet şu anda konutlarda ciddi eksiklikler var, bunu biliyoruz. Su gelmiyor, kaloriferler yanmıyor. Müteahhit bu hafta sonu tüm sorunların giderileceğini söyledi. Eğer bu hafta içersinde de sıkıntılar giderilemezse üyelerim ile birlikte eylem yapacağız. Çünkü artık dayanacak gücümüz kalmadı diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber