Öğrenciden Gül'e: Yerinizde gözüm var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir şehirde huzurun olmasının, farklı düşünceler, farklı siyasi eğilimler, farklı hayat tarzlarına rağmen herkesin dayanışma, karşılıklı saygı içinde olması, birbirine sevgi göstermesi anlamına geleceğini belirterek, Aksaray'da bunun olduğunu gördüğünü söyledi.

Gül, Grand Eras Otel'de onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekte Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti Aksaray milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz'ün yanı sıra kentin ileri gelenleri ile şehit ve gazi yakınları bulundu.

Salona girişinde oturdukları masaya giderek şehit ve gazi aileleriyle tek tek merhabalaşan Gül, şehit Ünal Demir'in 5 yaşındaki kızı Zeynep Demir ile yakından ilgilendi ve "Bir ihtiyacınız olması halinde lütfen çekinmeyin" dedi.

İlk ve ortaöğretim ile üniversite çağındaki başarılı öğrencilere hediyelerini veren Gül, çocuklara ileride ne okumak istediklerini sordu. Üniversite öğrencisi Meriç Doğu'nun "Yerinizde gözüm var" sözleri üzerine de Gül, bazı öğrencilerin ne okuyacaklarına karar verdiğini bazılarının da daha sonra ne olacaklarına bile karar verdiğini söyledi. Gül, öğrencilere öğrenim durumları ve yaşları göz önünde bulundurularak, çeşitli kitaplar, saat, dijital çerçeve gibi hediyeler verdi.

Yemeğe katılanlara hitaben bir konuşma yapan Gül, daha önceden planladığı ve duyulduğu için soğuğa rağmen bu ziyareti gerçekleştirdiğini, kendisine gösterilen sıcak ilginin soğuğu unutturduğunu belirtti.

Hediyeler verdiği başarılı çocukların ne yapacaklarını bilen, yol haritasını çizmiş öğrenciler olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren G ül, kararlı olunca başarının da geleceğini kaydetti. Öğrencilerin başarılarının devamını dileyen Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilere destek verenlerin hepsine teşekkür etti.

Vali Alimoğlu ve Belediye Başkanı Palta'dan Aksaray ile ilgili geniş bilgi aldığını aktaran Gül, duyduklarından ve gördüklerinden memnun olduğunu ifade etti. Aksaray'ın hızla gelişecek illerden birisi olduğunu vurgulayan Gül, organize sanayisinde 5 bin kişinin çalışmasını da bunun önemli bir göstergesi olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Gül, 2003 yılında başbakan olarak Aksaray'a geldiğini ve duble yolların yapımıyla ilgili çalışmaları buradan başlattığını da hatırlatarak, bugün Türkiye'nin her yerinin güzel yollar ve otobanlarla birbirine bağlandığını, Aksaray'ın da bu konuda sembolik bir değeri olduğunu kaydetti.

Başta Mercedes gibi büyük bir dünya markasının Aksaray'da olmasının önemine işaret eden Gül, kentin sanayi şehri olmayı başardığına vurgu yapt ı.

Daha da büyüyecek ve nüfusu daha da artacak olan şehrin göç alaca ğının altını çizen Gül, şöyle konuştu:

"Bunun yanında şehrin düzgün geliştiğini gördüm. Özellikle tarihi dokusunun ortaya çıkartılması çok önemli. Orta Anadolu Selçuklu şehridir ama Aksaray tamamen Selçukludur. Neredeyse 10, 20 kilometrede bir kervansarayları olan ve hepsi birbirinden güzel, bin yıl gerilere giden tarihiyle açık bir müze şeklinde. Bu kaybolmak üzereydi. Ama bugün çok sevindim ki, gezdim Ulucami'yi, etrafı açılmış, ortaya çıkmış. Eskiden hatırlıyorum, etrafından çirkin çirkin binalar vardı. Şimdi bu şehir büyürken daha düzgün, güzel bir ş ekilde büyüyecek ve burası daha yaşanabilir bir şehir haline gelecektir."

-"Bir şehirde huzurun olması..."-

Bir şehrin çocuklarına yapılacak en iyi yatırımın iyi e ğitim vermek olduğunu yetkililere söylediğini aktaran Gül, ilkokul ve lisede sağlam eğitim alınması halinde devamının da iyi geleceğinin altını çizdi. Aksaray Üniversitesinin de kente ayrı bir iklim kazandırdığına dikkati çeken Gül, üniversitenin gelişmesinin de önemini vurguladı. Gelişen bir üniversitenin şehrin ufkunu açacağını ve lokomotiflik görevi yapacağını dile getiren Gül, sadece ticari hayatın canlanması açısından değil şehrin gelişmesi, kültür ve eğitim hayatına katkıda bulunması içinde üniversitenin önemli yeri olduğunu belirtti.

Aksaray Üniversitesinin bunları gerçekleştirmek için yeterli altyapıya sahip olduğunu duyduğunu söyleyen Gül, eksikliklerin de giderileceğini kaydetti.

Bir şehirde huzur olmasının da önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaş kanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Huzurun olması herkesin aynı düşüncede, hayat tarzının aynı olması anlamına gelmez, yanlış anlaşılmasın. Bir şehirde huzurun olması farklı düşünceler, farklı siyasi eğilimler, farklı hayat tarzlarına rağmen herkesin dayanışma, karşılıklı saygı içinde olması, birbirine sevgi göstermesidir. Aksaray'da bunun da olduğunu görüyorum. Eğer bir ilde siyasetçiler arasında büyük bir kavga varsa, vali ile belediye başkanı ayrı havadaysa, şehrin sahipleri dediğimiz eşrafları, önemli insanları şehir için bütünleşmemişlerse, şehrin sivil toplum örgütleri ve önemli şahsiyetleri arasında bu ille ilgili bir dayanışma ruhu yoksa o zaman orada başarı da huzur da olmaz.

Bazı illerimizde maalesef bunu görüyorum, sayıları az da olsa. Büyük çekişmeler oluyor ve o şehirde bir ilerleme olmuyor maalesef. Bazı şehirlerimizde de çok mutlu olacağımız böyle bir dayanışma, beraber çalışma ortamı görüyorum ve o zaman da çok büyük bir gurur duyuyorum. Bundan da enerji, sinerji dediğimiz pozitif şeyler doğuyor ve çok güzel işler yapılıyor. İşte burayı öyle gördüm, bu memnuniyetimi de sizlerle paylaşmak istiyorum."

-"Kayseri'nin havasını kokluyorum"-

Aksaray'ın, vatanın birliği ve bütünlüğü için ç ok sayıda şehit verdiğini de anımsatan Gül, şehit ailelerinin "en büyük fedakarlığı yapmış insanlar" olarak görülmesi ve baş tacı edilmesi gerektiğini belirtti.

Kendisinin de İç Anadolu bölgesinde doğup büyüdüğünü, bölgedeki kentlerin birbirine benzediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Aynı havayı, Kayseri'nin havasını kokluyorum burada. İklim aynı, çevreye baktığınızda da aynı şeyler" dedi. Gül, tüm Aksaraylılara selamlarını ileterek sözlerini bitirdi.

Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu da ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getirerek, nüfus ve yüz ölçümü itibarıyla orta büyüklükteki ilin üretim ve ekonomik gücü, sosyo-kültürel seviyesi, huzur ve refahı itibarıyla önde gelen illerden olma gayretinde olduğunu ifade etti.

Bu hedefe ulaşmak için tarım-hayvancılık, sanayi-ticaret, kültü r-turizm hizmetlerine büyük önem verdiklerini anlatan Alimoğlu, bu çerçevede üretim ve hareketliliğin her geçen gün arttığını vurguladı.

Eğitim ve sağlık hizmetleri ile sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini dile getiren Alimoğlu, sebepsiz ve plansız göçü azalmak için köy ve kasabaların eksikliklerini hızla giderdiklerini anlattı. Alimoğlu, kentteki tüm çalışmaların büyük bir ahenk içinde yürütüldüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yemek, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber